Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικα στεφανάκια - στολίδια!

Και μπορεί σε κάποιους να αρκούσαν οι μπάλες αλλά εγώ συνέχισα να χορεύω τον χορό της λινάτσας! Αγόρασα 10 στεφάνια φελιζόλ διαμέτρου 8 εκατοστών και με κορδόνι λινάτσας (αρκεί 1 καρούλι για 9 στεφάνια!) και κορδέλες που ήδη διέθετα αλλά και μια όμορφη wine βελούδινη κορδελίτσα & μια μπεζ δαντελίτσα, έφτιαξα μερικά στεφανάκια για το δέντρο μου, τόσο ίδια μα και τόσο διαφορετικά! Δείτε τι έχετε με ελάχιστο κόστος!


Βήμα 1ο: Καλύψτε τα στεφάνια με το κορδόνι λινάτσας.





Βήμα 2ο: Μαζέψτε τα υλικά σας και αφήστε την φαντασία σας να δημιουργήσει!








Ανανέωση παλιών χριστουγεννιάτικων μπαλών!

Καλό μήνα!

Μιας και ήρθε η πιο όμορφη περίοδος του χρόνου, οι ετοιμασίες για να υποδεχτούμε τα Χριστούγεννα καλά κρατούν!

Φέτος επιθυμούσα μια αλλαγή στο δέντρο μας χωρίς να ξοδευτώ. Προ δυο ετών, επένδυσα σε μια πολύ όμορφη κορδέλα βάσει των χρωματισμών της οποίας, κινήθηκα φέτος.

Έτσι, επανήλθαν στο δέντρο μας οι παλιές μικρές καφέ μπαλίτσες σε matt & glitter εκδοχή, αγόρασα 4 λουλούδια σε κόκκινο σκούρο & μπεζ (αγορά που ήθελα χρόνια να κάνω αλλά δεν μου άρεσε κανένα λουλούδι απ όσα έβλεπα) και μετέτρεψα τις παλιές ασημένιες μπάλες μας ώστε να ταιριάζουν με την κορδέλα.

Καθώς διέθετα ένα μεγάλο κομμάτι λινάτσα αλλά και σατέν κορδέλες σε λαδί & μπορντώ (τα χρώματα δηλαδή που ήθελα), στόλισα το δέντρο μου με ελάχιστα χρήματα!

Τις μεγάλες μπάλες, οι οποίες άλλωστε είχαν περίτεχνο στολισμό και δεν ήθελα να τις καταστρέψω, τις κάλυψα με λινάτσα δημιουργώντας πουγκί.





Τις μεσαίες μπάλες που δεν με πειράζει να "χαλάσω", τις κάλυψα με λινάτσα την οποία κόλλησα με θερμοκόλλα, αλλάζοντάς τες εντελώς. Στη διακόσμησή τους, "έπαιξα" με τις κορδέλες μου ώστε να υπάρχουν όλα όσα επιθυμώ σε αρμονία.  Για να καλυφθεί σωστά χωρίς "πιέτες" μια μπάλα, θα χρειαστείτε το template που χρησιμοποίησα κι εγώ για να κόψω όμορφα φυλλαράκια λινάτσας.




Αφού έκοψα όλα τα φυλλαράκια, πήρα το όπλο μου και ξεκίνησα!






Το αποτέλεσμα, προσωπικά με δικαίωσε!




Στην τελευταία φωτογραφία, βλέπετε και το Αλεξανδρινό που έφτιαξα με τα ίδια φυλλαράκια! Θα σας δείξω τον τρόπο, με ξεχωριστή ανάρτηση!

Τέλος, μια πρώτη εικόνα του δέντρου μου με τις νέες (πια) μπάλες!