Καλή Σαρακοστή!
Αν έχετε αγοράσει χταποδάκι, το λαχταράτε ξιδάτο αλλά είτε δεν έχετε προηγούμενη εμπειρία είτε δεν το έχετε πετύχει στο παρελθόν, η παρακάτω συνταγή θα σας διώξει κάθε επιφύλαξη! Την εμπιστεύομαι απ όταν δημιούργησα το δικό μου σπιτικό και πάντα με δικαιώνει!
Για νόστιμο ξιδάτο χταπόδι χωρίς κόπο, θα χρειαστείτε:
Υλικά:
1 μεσαίο χταπόδι
Ξίδι
4-5 κόκκους μπαχάρι
2 δαφνόφυλλα
Ελάχιστο νερό
Για τη σαλάτα:
Ελαιόλαδο
Ξίδι
Ρίγανη
Εκτέλεση:
Ξεπαγώνετε (εάν φυσικά πρόκειται για κατεψυγμένο) το χταπόδι, το πλένετε, αφαιρείτε τη φούσκα και το μάτι.
Το τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα
Προσθέτετε αρκετό ξίδι, ελάχιστο νερό, το μπαχάρι και τα φύλλα δάφνης
Τοποθετείτε στο μάτι, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Χαμηλώνετε σε μέτρια θερμοκρασία, βάζετε το καπάκι και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει και η πιο χοντρή μεριά του χταποδιού.
Θα δείτε πως το χταποδάκι σας θα μείνει με μια σαλτσούλα στο τέλος!
Αφήνετε λίγο να κρυώσει και το μεταφέρετε σε επιφάνεια κοπής.
Κόβετε σε ροδέλες και τοποθετείτε σε μπολ.
Προσθέτετε ελαιόλαδο και ρίγανη.
Δοκιμάζετε. Ανάλογα τα γούστα σας, συμπληρώνετε ξίδι ή και αλάτι εάν θεωρείτε πως το χρειάζεται.
Απολαύστε!
Υ.Γ. Ο μεζές αυτός τρώγεται ακόμα πιο ευχάριστα την επομένη απ το ψυγείο! Πάντα, το φτιάχνω το απόγευμα της τελευταίας Κυριακής των Αποκριών για να το απολαύσουμε την Καθαρά Δευτέρα!
Αν έχετε αγοράσει χταποδάκι, το λαχταράτε ξιδάτο αλλά είτε δεν έχετε προηγούμενη εμπειρία είτε δεν το έχετε πετύχει στο παρελθόν, η παρακάτω συνταγή θα σας διώξει κάθε επιφύλαξη! Την εμπιστεύομαι απ όταν δημιούργησα το δικό μου σπιτικό και πάντα με δικαιώνει!
Για νόστιμο ξιδάτο χταπόδι χωρίς κόπο, θα χρειαστείτε:
Υλικά:
1 μεσαίο χταπόδι
Ξίδι
4-5 κόκκους μπαχάρι
2 δαφνόφυλλα
Ελάχιστο νερό
Για τη σαλάτα:
Ελαιόλαδο
Ξίδι
Ρίγανη
Εκτέλεση:
Ξεπαγώνετε (εάν φυσικά πρόκειται για κατεψυγμένο) το χταπόδι, το πλένετε, αφαιρείτε τη φούσκα και το μάτι.
Το τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα
Προσθέτετε αρκετό ξίδι, ελάχιστο νερό, το μπαχάρι και τα φύλλα δάφνης
Τοποθετείτε στο μάτι, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Χαμηλώνετε σε μέτρια θερμοκρασία, βάζετε το καπάκι και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει και η πιο χοντρή μεριά του χταποδιού.
Θα δείτε πως το χταποδάκι σας θα μείνει με μια σαλτσούλα στο τέλος!
Αφήνετε λίγο να κρυώσει και το μεταφέρετε σε επιφάνεια κοπής.
Κόβετε σε ροδέλες και τοποθετείτε σε μπολ.
Προσθέτετε ελαιόλαδο και ρίγανη.
Δοκιμάζετε. Ανάλογα τα γούστα σας, συμπληρώνετε ξίδι ή και αλάτι εάν θεωρείτε πως το χρειάζεται.
Απολαύστε!
Υ.Γ. Ο μεζές αυτός τρώγεται ακόμα πιο ευχάριστα την επομένη απ το ψυγείο! Πάντα, το φτιάχνω το απόγευμα της τελευταίας Κυριακής των Αποκριών για να το απολαύσουμε την Καθαρά Δευτέρα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου