Η πιο εντυπωσιακή και νόστιμη σαλάτα που έχετε φάει σε εορταστικά τραπέζια! Θα εκπλαγείτε απ το πόσο αρμονικά δένουν όλα τα υλικά μεταξύ τους!
Υλικά:
4 πατάτες
4 παντζάρια
4 καρότα
4 αυγά
1 κούπα μαγιονέζα
2-3 κρεμιδάκια φρέσκα
Λίγο άνηθο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. ξύδι
1 λεμόνι
Λίγο λάδι
Αλάτι & πιπέρι
4 παντζάρια
4 καρότα
4 αυγά
1 κούπα μαγιονέζα
2-3 κρεμιδάκια φρέσκα
Λίγο άνηθο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. ξύδι
1 λεμόνι
Λίγο λάδι
Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
-Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, το λεμόνι, το λάδι και το αλατοπίπερο. Το αφήνουμε να κρυώνει.
-Βράζουμε τα παντζάρια, τα ξεφλουδίζουμε, τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη, προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο, το ξύδι, το λάδι και το αλάτι. Το αφήνουμε να κρυώσει.
-Βράζουμε τα καρότα, τα ξεφλουδίζουμε, τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη, προσθέτουμε το λεμόνι, το λάδι και το αλάτι. Το αφήνουμε να κρυώσει.
-Βράζουμε τα αυγά σφιχτά, τα ξεφλουδίζουμε, τα τρίβουμε σε χοντρό τριφτή σε ξεχωριστά κουπάκια τα ασπράδια και τους κρόκους (οι κρόκοι θα γίνουν σαν κίτρινη σκόνη).
-Προαιρετικά βάζουμε την μαγιονέζα σε κορνέ για να την στρώνουμε πιο εύκολα
Σε μία φόρμα ζελέ (ή κέικ σιλικόνης) πού αναποδογυρίζει αρχίζουμε τις στρώσεις.
-Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, το λεμόνι, το λάδι και το αλατοπίπερο. Το αφήνουμε να κρυώνει.
-Βράζουμε τα παντζάρια, τα ξεφλουδίζουμε, τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη, προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο, το ξύδι, το λάδι και το αλάτι. Το αφήνουμε να κρυώσει.
-Βράζουμε τα καρότα, τα ξεφλουδίζουμε, τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη, προσθέτουμε το λεμόνι, το λάδι και το αλάτι. Το αφήνουμε να κρυώσει.
-Βράζουμε τα αυγά σφιχτά, τα ξεφλουδίζουμε, τα τρίβουμε σε χοντρό τριφτή σε ξεχωριστά κουπάκια τα ασπράδια και τους κρόκους (οι κρόκοι θα γίνουν σαν κίτρινη σκόνη).
-Προαιρετικά βάζουμε την μαγιονέζα σε κορνέ για να την στρώνουμε πιο εύκολα
Σε μία φόρμα ζελέ (ή κέικ σιλικόνης) πού αναποδογυρίζει αρχίζουμε τις στρώσεις.
Ρίχνουμε με την σειρά : Αλάτι, Πιπέρι, άνηθο, τους κρόκους και τέλος το ασπράδι.
Μετά βάζουμε μία λεπτή στρώση μαγιονέζα.
Στύβοντας καλά τα υγρά βάζουμε το καρότο.
Μετά μία λεπτή στρώση μαγιονέζα.
Στύβοντας καλά τα υγρά βάζουμε το παντζάρι.
Μετά μία λεπτή στρώση μαγιονέζα.
Βάζουμε την πατάτα.
Τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα, αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι αυτή: http://www.sintagespareas.gr/sintage...an-tourta.html
Έχει αποδοθεί εξαιρετικά και οι καλεσμένοι σας θα σας εξυμνούν! Μη παραλείψετε τίποτα! Όταν τρώγεται σε φέτα (όπως κόβουμε την τούρτα) έχει τρομερή αρμονία!
Τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα, αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι αυτή: http://www.sintagespareas.gr/sintage...an-tourta.html
Έχει αποδοθεί εξαιρετικά και οι καλεσμένοι σας θα σας εξυμνούν! Μη παραλείψετε τίποτα! Όταν τρώγεται σε φέτα (όπως κόβουμε την τούρτα) έχει τρομερή αρμονία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου