Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Παστουρμαδόπιτα!

Εξαιρετική πίτα με έντονη γεύση, πανεύκολη και πολύ νόστιμη!


Υλικά:

200g παστρουμάς
300g κασέρι Μυτιλήνης
5 μέτριες ντομάτες
λίγη ζάχαρη
2 φύλλα σφολιάτας 
1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό (για να αλείψουμε τη σφολιάτα από πάνω)



Εκτέλεση:


Καθαρίζουμε τον παστουρμά (με υπομονή) από το τσιμένι, το οποίο πετάμε.

Κόβουμε σε λεπτές φέτες το κασέρι.

Κόβουμε σε ροδέλες τις ντομάτες και τις πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.

Λαδώνουμε τη λαμαρίνα και απλώνουμε σπρώχνοντας ελαφρά με τα χέρια μας, το ένα φύλλο σφολιάτας.

Απλώνουμε τη μισή ποσότητα από το κασέρι, στο φύλλο.

Από πάνω απλώνουμε τον παστουρμά.

Στη συνέχεια απλώνουμε τις ντομάτες.

Τέλος, απλώνουμε παστουρμά (αν έχει περισσέψει) και το υπόλοιπο κασέρι.

Απλώνουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας σε μία άλλη λαδωμένη λαμαρίνα, για να ανοίξει και στη συνέχεια την τοποθετούμε πάνω από το κασέρι και πιέζουμε στην περίμετρό της με τα δάχτυλά μας, έτσι ώστε να φυλακιστεί το μείγμα, μέσα σε φάκελο σφολιάτας. 

Αλείφουμε τη σφολιάτα με το χτυπημένο αυγό και την τρυπάμε σε διάφορα σημεία με πιρούνι.

Ψήνουμε στην κάτω τελευταία θέση σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 25-30 λεπτά.

Η συνταγή είναι αυτή και την τηρώ ευλαβικά. Χρησιμοποιώ φύλλο σφολιάτας και μια φορά τον χρόνο αξίζει ο κόπος της!


http://www.sintagespareas.gr/sintage...#ixzz2mmUPcXJ7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου