Η γεύση απογειώνεται!
Υλικά:
500 γραμμάρια Φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
70-90 γραμμάρια τυρί φέτα
4-5 πιπεριές φλωρίνης από βάζο
1 κ.γ κέτσαπ
1-2 κ.σ λάδι
½ ποτηράκι κρασιού κοκκινο κρασί
Αλάτι & πιπέρι
Καπνιστή πάπρικα
Εκτέλεση:
Σωτάρουμε το κοτόπουλο στο λάδι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Το σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε ελάχιστο νερό και αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να ροδίσει καλά.
Στο multi πολτοποιούμε πολύ καλά τις πιπεριές Φλωρίνης μαζί με τη φέτα και τις προσθέτουμε σε κατσαρόλα μαζί με την κρέμα γάλακτος, την πάπρικα και την κέτσαπ.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρει λίγες βράσεις μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Περιχύνουμε το κοτόπουλο και ανάβουμε το μάτι να πάρουν όλα μαζί άλλη μια βράση και να δέσουν οι γεύσεις.
Η συνταγή είναι από εδώ:
http://www.greekmasa.gr/index.php?op...3937&Itemid=49
Υ.Γ. 1 Επειδή στην οικογένειά μου δεν τρώμε γαλοπούλα, αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να μαγειρέψετε στήθος γαλοπούλας και να μην καταλάβει κανείς τη διαφορά γαλοπούλας- κοτόπουλου!
Υ.Γ.2 Όπως θα καταλάβετε διαβάζοντας την ορίτζιναλ συνταγή, έχω κάνει παραλλαγές σύμφωνα με τα γούστα μου. Μια απ΄αυτές είναι πως βράζω το φιλέτο κανονικά να μαγειρευτεί και τη σάλτσα τη φτιάχνω τελευταία στιγμή, λίγο πριν το σερβίρισμα.
Υλικά:
500 γραμμάρια Φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
70-90 γραμμάρια τυρί φέτα
4-5 πιπεριές φλωρίνης από βάζο
1 κ.γ κέτσαπ
1-2 κ.σ λάδι
½ ποτηράκι κρασιού κοκκινο κρασί
Αλάτι & πιπέρι
Καπνιστή πάπρικα
Εκτέλεση:
Σωτάρουμε το κοτόπουλο στο λάδι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Το σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε ελάχιστο νερό και αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να ροδίσει καλά.
Στο multi πολτοποιούμε πολύ καλά τις πιπεριές Φλωρίνης μαζί με τη φέτα και τις προσθέτουμε σε κατσαρόλα μαζί με την κρέμα γάλακτος, την πάπρικα και την κέτσαπ.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρει λίγες βράσεις μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Περιχύνουμε το κοτόπουλο και ανάβουμε το μάτι να πάρουν όλα μαζί άλλη μια βράση και να δέσουν οι γεύσεις.
Η συνταγή είναι από εδώ:
http://www.greekmasa.gr/index.php?op...3937&Itemid=49
Υ.Γ. 1 Επειδή στην οικογένειά μου δεν τρώμε γαλοπούλα, αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να μαγειρέψετε στήθος γαλοπούλας και να μην καταλάβει κανείς τη διαφορά γαλοπούλας- κοτόπουλου!
Υ.Γ.2 Όπως θα καταλάβετε διαβάζοντας την ορίτζιναλ συνταγή, έχω κάνει παραλλαγές σύμφωνα με τα γούστα μου. Μια απ΄αυτές είναι πως βράζω το φιλέτο κανονικά να μαγειρευτεί και τη σάλτσα τη φτιάχνω τελευταία στιγμή, λίγο πριν το σερβίρισμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου