Ένα πολύ εύκολο, χορταστικό, ελαφρύ και οικονομικό γλυκό, είναι το μήλο φιρίκι!
Είναι φρούτο αυτής της εποχής αλλά ήδη μπορείτε να το βρείτε σε καλή τιμή! Καθώς είναι μήλο, περιέχει φυσική πηκτίνη και δεν καθυστερεί πολύ να δέσει (ειδικά εάν το προορίζετε για μαρμελάδα!).
Τα γλυκά του κουταλιού δεν περιέχουν λιπαρά (παρά μόνο ζάχαρη) και είναι μια καλή εναλλακτική για τους γλυκατζήδες που στερούνται τις λιχουδιές λόγω χοληστερίνης.
Επίσης, μιας και "μαθαίνουμε" οικιακή οικονομία και καλούς τρόπους, με ένα βαζάκι γλυκό φιρίκι και ένα ακόμα γλυκό σταφύλι, έχετε πάντα ένα γλυκό να κεράσετε απρόσμενους επισκέπτες χωρίς να ξοδεύεστε καταφεύγοντας στο ζαχαροπλαστείο τρέχοντας!
Για το γλυκό φιρίκι θα χρειαστείτε!
30 φιρίκια
1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
1 ποτήρι νερό
1 ξυλάκι κανέλας
1 αστεροειδή γλυκάνισο
30 γαρύφαλλα
φλούδα 1 μανταρινιού
30-40 ασπρισμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση!
-Πλένετε καλά τα μηλαράκια
Είναι φρούτο αυτής της εποχής αλλά ήδη μπορείτε να το βρείτε σε καλή τιμή! Καθώς είναι μήλο, περιέχει φυσική πηκτίνη και δεν καθυστερεί πολύ να δέσει (ειδικά εάν το προορίζετε για μαρμελάδα!).
Τα γλυκά του κουταλιού δεν περιέχουν λιπαρά (παρά μόνο ζάχαρη) και είναι μια καλή εναλλακτική για τους γλυκατζήδες που στερούνται τις λιχουδιές λόγω χοληστερίνης.
Επίσης, μιας και "μαθαίνουμε" οικιακή οικονομία και καλούς τρόπους, με ένα βαζάκι γλυκό φιρίκι και ένα ακόμα γλυκό σταφύλι, έχετε πάντα ένα γλυκό να κεράσετε απρόσμενους επισκέπτες χωρίς να ξοδεύεστε καταφεύγοντας στο ζαχαροπλαστείο τρέχοντας!
Για το γλυκό φιρίκι θα χρειαστείτε!
30 φιρίκια
1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
1 ποτήρι νερό
1 ξυλάκι κανέλας
1 αστεροειδή γλυκάνισο
30 γαρύφαλλα
φλούδα 1 μανταρινιού
30-40 ασπρισμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση!
-Πλένετε καλά τα μηλαράκια
-Με το ειδικό εργαλείο αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα ξεφλουδίζετε. Τα τοποθετείτε σε κατσαρόλα. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το νερό, τα μπαχαρικά & τη φλούδα του μανταρινιού.
-Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, σκεπασμένη.
Μόλις δέσει το σιροπάκι, αποσύρετε και αφήνετε να κρυώσει.
-Σε ένα ταψάκι αραδιάζετε ασπρισμένα αμύγδαλα και τα τοποθετείτε στον αέρα στους 200 βαθμούς και 7-10 λεπτάκια μέχρι να πάρουν χρώμα.
-Τα προσθέτετε στην κατσαρόλα και ανακατεύετε απαλά!
-Στον ζεστό αλλά εκτός λειτουργίας φούρνο, τοποθετήστε ένα καθαρό γυάλινο βάζο για 5-10 λεπτά ώστε να αποστειρωθεί.
-Γεμίστε με το γλυκό και αφήστε το να κρυώσει πριν κλείσετε το καπάκι.
-Διατηρείται στο ψυγείο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου