Πεντανόστιμα τρουφάκια, εξαιρετικό κέρασμα!
Υλικά:
150 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αμύγδαλο ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
4 μανταρινιών τα φλούδια
1/2 κρασοπότηρο νερό
1/2 φλ.τσαγιού φρυγανιά
400 γρ. κουβερτούρα
1/2 κ.σ. λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε τις φλούδες από τα μανταρίνια και το νερό και τα βράζουμε μέχρι να πιουν όλο το νερό.
Αλέθουμε στο μπλέντερ τις φλούδες.
Ανακατεύουμε τις λιωμένες φλούδες με τα αμύγδαλα, την ζάχαρη και την φρυγανιά και τα πλάθουμε σε μπαλάκια.
Τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
Στο μεταξύ λιώνουμε σε μπεν-μαρι την σοκολάτα προσθέτοντας και το λάδι (για να γυαλίσει η σοκολάτα!)
Μετά βουτάμε τα μπαλάκια στην σοκολάτα και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα για να στεγνώσουν.
Αν το επιθυμούμε, πασπαλίζουμε με ζαχαρωτά διακοσμητικά!
Η συνταγή είναι αυτή:
http://www.sintagespareas.gr/sintage...mantarini.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου