Ένα πράγμα απεχθάνομαι. Να πετάω φαγητό! Ένα από τα τρόφιμα που συχνά μπαγιατεύουν στο σπίτι μας, είναι το ψωμί. Με αυτό τον εύκολο τρόπο, θα σας δείξω πως μπορείτε μέσα σε 10 λεπτά να έχετε φρεσκοψημένα κρουτόν για τις σαλάτες σας αξιοποιώντας έτσι το ψωμί των προηγούμενων ημερών!
Θα χρειαστείτε:
Ψωμί
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι*
Καπνιστή πάπρικα*
Ρίγανη*
*Τι μπαχαρικά και μυρωδικά θα βάλετε είναι αυστηρά δική σας υπόθεση!
Εκτέλεση:
-Κόβετε σε φέτες και έπειτα σε κυβάκια το μπαγιάτικο ψωμί
-Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό χαρτί στο ταψί του φούρνου και αραδιάζετε τους κύβους του ψωμιού
-Ραντίζετε με το ελαιόλαδο (3-4 κουταλιές της σούπας για 1/2 φραντζόλα ψωμί είναι υπέρ-αρκετό)
-Προσθέτετε τα μπαχαρικά & τα μυρωδικά της αρεσκείας σας και ανακατεύετε να πάνε παντού ελαιόλαδο και γεύσεις!
-Στρώνετε τα κυβάκια του ψωμιού ώστε να καλύπτουν το ταψί
-Ψήνετε για 5-6 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 250 βαθμούς στη λειτουργία αέρα.
-Προσέξτε μη τα κάψετε! Να πάρουν χρώμα και να στεγνώσουν!
Βάλτε τα στις σαλάτες σας ή συνοδέψτε με αυτά το γιαούρτι σας!
Θα χρειαστείτε:
Ψωμί
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι*
Καπνιστή πάπρικα*
Ρίγανη*
*Τι μπαχαρικά και μυρωδικά θα βάλετε είναι αυστηρά δική σας υπόθεση!
Εκτέλεση:
-Κόβετε σε φέτες και έπειτα σε κυβάκια το μπαγιάτικο ψωμί
-Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό χαρτί στο ταψί του φούρνου και αραδιάζετε τους κύβους του ψωμιού
-Ραντίζετε με το ελαιόλαδο (3-4 κουταλιές της σούπας για 1/2 φραντζόλα ψωμί είναι υπέρ-αρκετό)
-Προσθέτετε τα μπαχαρικά & τα μυρωδικά της αρεσκείας σας και ανακατεύετε να πάνε παντού ελαιόλαδο και γεύσεις!
-Στρώνετε τα κυβάκια του ψωμιού ώστε να καλύπτουν το ταψί
-Ψήνετε για 5-6 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 250 βαθμούς στη λειτουργία αέρα.
-Προσέξτε μη τα κάψετε! Να πάρουν χρώμα και να στεγνώσουν!
Βάλτε τα στις σαλάτες σας ή συνοδέψτε με αυτά το γιαούρτι σας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου