Συνταγή που ακολουθώ κάποια χρόνια τώρα και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπη!
Υλικά:
500 γρ. lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. αραβοσιτέλαιο
1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
4 βανίλιες
1 1/2 κούπα άχνη κοσκινισμένη (αν τα θελετε πιο γλυκά, βάλτε 2)
1 σφηνάκι γεμάτο ούζο
1 κουταλάκι γεμάτο σόδα
1 1/2 με 2 κιλά μαλακό αλεύρι
Ροδόνερο
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε με το χέρι ή κουτάλι το βούτυρο να μαλακώσει.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι, ανακατεύοντας με σύρμα να γίνουν ένα μείγμα.
Προσθέτουμε τις βανίλιες, τη σόδα διαλυμένη σε λίγο νερό, το ούζο ή το τσίπουρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι (όσο πάρει να γίνει ζύμη μαλακή κι αφράτη) και τέλος, ανακατεύουμε στη ζύμη τα αμύγδαλα.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα.
Πλάθουμε κουραμπιέδες και τους αραδιάζουμε σε λίγη απόσταση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών, στο 2ο ράφι, το πολύ 20 λεπτά.
Ραντίστε με λίγο ροδόνερο και πασπαλίστε τους με άφθονη κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη
Η συνταγή είναι αυτή:
http://www.sintagespareas.gr/sintage...es-oneiro.html
Σημείωση:
Πλάστε τους κουραμπιέδες στο μέγεθος που τους προτιμάτε.
Υλικά:
500 γρ. lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. αραβοσιτέλαιο
1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
4 βανίλιες
1 1/2 κούπα άχνη κοσκινισμένη (αν τα θελετε πιο γλυκά, βάλτε 2)
1 σφηνάκι γεμάτο ούζο
1 κουταλάκι γεμάτο σόδα
1 1/2 με 2 κιλά μαλακό αλεύρι
Ροδόνερο
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε με το χέρι ή κουτάλι το βούτυρο να μαλακώσει.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι, ανακατεύοντας με σύρμα να γίνουν ένα μείγμα.
Προσθέτουμε τις βανίλιες, τη σόδα διαλυμένη σε λίγο νερό, το ούζο ή το τσίπουρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι (όσο πάρει να γίνει ζύμη μαλακή κι αφράτη) και τέλος, ανακατεύουμε στη ζύμη τα αμύγδαλα.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα.
Πλάθουμε κουραμπιέδες και τους αραδιάζουμε σε λίγη απόσταση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών, στο 2ο ράφι, το πολύ 20 λεπτά.
Ραντίστε με λίγο ροδόνερο και πασπαλίστε τους με άφθονη κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη
Η συνταγή είναι αυτή:
http://www.sintagespareas.gr/sintage...es-oneiro.html
Σημείωση:
Πλάστε τους κουραμπιέδες στο μέγεθος που τους προτιμάτε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου