Μια πολύ ακριβής, εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για μελομακάρονα!
Υλικά:
1ο μείγμα:
1200g αλεύρι μαλακό
1 κ. γλ. τριμμένα μοσχοκάρφια (γαρίφαλλα)
2 κ. γλ. τριμμένη κανέλα
1 κ. γλ. baking powder
1 κ. γλ. σόδα
1 κ. σ. ξύσμα πορτοκαλιού.
2ο μείγμα:
500g ελαιόλαδο
250g ζάχαρη
2/3 νεροπότηρου χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ ή λικέρ βύσσινο χειροποίητο.
σιρόπι:
1 νεροπότηρο νερό
1 νεροπότηρο ζάχαρη
2 νεροπότηρα μέλι
φλούδα λεμονιού
Κανέλα μπαστούνι
τριμμένο καρύδι για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά από το πρώτο μείγμα.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο τουλάχιστον 10 λεπτά και χωρίς να διακόψουμε το χτύπημα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Αφού το 2ο μείγμα ομογενοποιηθεί με το χτύπημα, προσθέτουμε σε αυτό, το 1ο μείγμα και ζυμώνουμε με το χέρι. Πρέπει για να έχει πετύχει η ζύμη, να ξεκολλάει από τα χέρια μας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Για κάθε μελομακάρονο χρησιμοποιούμε 50g ζύμης, πλάθουμε μία σφαίρα και στη συνέχεια πιέζουμε για να γίνει το σχήμα ελλειψοειδές. Τοποθετούμε τα μελομακάρονα σε λαδωμένη ρηχή λαμαρίνα (24 σε κάθε λαμαρίνα) και κάνουμε σχέδιο με ένα μαχαιράκι βουτύρου. Τοποθετούμε τη λαμαρίνα στη δεύτερη θέση (μετρώντας από πάνω) του φούρνου και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Προσοχή στους χρόνους ψησίματος, γιατί τα μελομακάρονα καίγονται εύκολα!
Αφού ολοκληρώσουμε το ψήσιμο (μην βάλετε δύο λαμαρίνες μαζί στο φούρνο), ετοιμάζουμε το σιρόπι σε βαθιά κατσαρόλα:
Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν (μετράμε το χρόνο από τη στιγμή του κοχλασμού) για 3 λεπτά, χωρίς να αφαιρέσουμε τον αφρό. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από το ζεστό μάτι της κουζίνας και βουτάμε τα μελομακάρονα για 1/2 λεπτό, τα τακτοποιούμε σε βαθιά πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω τους τριμμένο καρύδι.
Η συνταγή είναι αυτή:
http://www.sintagespareas.gr/sintage...#ixzz2mmLIKoeu
*Για μια επιπλέον γευστική εμπειρία, πλάστε τα μελομακάρονα στρογγυλά (για οπτική αλλαγή και ευκολία στο γλασάρισμα), σιροπιάστε τα όπως τα υπόλοιπα και αφήστε τα να κρυώσουν.
Σε μπαιν μαρί λιώστε κουβερτούρα και βουτήξτε τα μελομακάρονά σας. Τοποθετήστε τα σε σχάρα να στραγγίξει η περίσσια σοκολάτα. Πασπαλίστε με τριμμένο καρύδι και απολαύστε!
Υλικά:
1ο μείγμα:
1200g αλεύρι μαλακό
1 κ. γλ. τριμμένα μοσχοκάρφια (γαρίφαλλα)
2 κ. γλ. τριμμένη κανέλα
1 κ. γλ. baking powder
1 κ. γλ. σόδα
1 κ. σ. ξύσμα πορτοκαλιού.
2ο μείγμα:
500g ελαιόλαδο
250g ζάχαρη
2/3 νεροπότηρου χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ ή λικέρ βύσσινο χειροποίητο.
σιρόπι:
1 νεροπότηρο νερό
1 νεροπότηρο ζάχαρη
2 νεροπότηρα μέλι
φλούδα λεμονιού
Κανέλα μπαστούνι
τριμμένο καρύδι για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά από το πρώτο μείγμα.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο τουλάχιστον 10 λεπτά και χωρίς να διακόψουμε το χτύπημα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Αφού το 2ο μείγμα ομογενοποιηθεί με το χτύπημα, προσθέτουμε σε αυτό, το 1ο μείγμα και ζυμώνουμε με το χέρι. Πρέπει για να έχει πετύχει η ζύμη, να ξεκολλάει από τα χέρια μας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Για κάθε μελομακάρονο χρησιμοποιούμε 50g ζύμης, πλάθουμε μία σφαίρα και στη συνέχεια πιέζουμε για να γίνει το σχήμα ελλειψοειδές. Τοποθετούμε τα μελομακάρονα σε λαδωμένη ρηχή λαμαρίνα (24 σε κάθε λαμαρίνα) και κάνουμε σχέδιο με ένα μαχαιράκι βουτύρου. Τοποθετούμε τη λαμαρίνα στη δεύτερη θέση (μετρώντας από πάνω) του φούρνου και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Προσοχή στους χρόνους ψησίματος, γιατί τα μελομακάρονα καίγονται εύκολα!
Αφού ολοκληρώσουμε το ψήσιμο (μην βάλετε δύο λαμαρίνες μαζί στο φούρνο), ετοιμάζουμε το σιρόπι σε βαθιά κατσαρόλα:
Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν (μετράμε το χρόνο από τη στιγμή του κοχλασμού) για 3 λεπτά, χωρίς να αφαιρέσουμε τον αφρό. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από το ζεστό μάτι της κουζίνας και βουτάμε τα μελομακάρονα για 1/2 λεπτό, τα τακτοποιούμε σε βαθιά πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω τους τριμμένο καρύδι.
Η συνταγή είναι αυτή:
http://www.sintagespareas.gr/sintage...#ixzz2mmLIKoeu
*Για μια επιπλέον γευστική εμπειρία, πλάστε τα μελομακάρονα στρογγυλά (για οπτική αλλαγή και ευκολία στο γλασάρισμα), σιροπιάστε τα όπως τα υπόλοιπα και αφήστε τα να κρυώσουν.
Σε μπαιν μαρί λιώστε κουβερτούρα και βουτήξτε τα μελομακάρονά σας. Τοποθετήστε τα σε σχάρα να στραγγίξει η περίσσια σοκολάτα. Πασπαλίστε με τριμμένο καρύδι και απολαύστε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου