Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Πόλεις να ζεις!

Το περιοδικό Monocle, στα πλαίσια της καθιερωμένης, ετήσιας έρευνάς του με θέμα «Ποιότητα Ζωής», εκτιμά κάθε χρόνο τις πόλεις του κόσμου βάσει τεσσάρων βασικών παραγόντων: τη διαθεσιμότητα δρομολογίων διεθνών πτήσεων, την ευκολία μετακίνησης με ποδήλατο, τα καλά μέρη για φαγητό και τις δημόσιες βιβλιοθήκες που διαθέτει η κάθε πόλη. Ταξίδια, άσκηση, σωστή διατροφή και πολύ διάβασμα, τέσσερα συστατικά που σίγουρα συνθέτουν το σκηνικό μιας καλής ζωής, για τον καθένα μας.
Φέτος, ωστόσο, το περιοδικό αποφάσισε να προσθέσει άλλους 22 παράγοντες στη διαδικασία αξιολόγησης, μεταξύ των οποίων το κόστος ζωής και την τιμή για μια κούπα καφέ σε κάθε πόλη. Αυτό οδήγησε σε μια τεράστια αλλαγή στα μέχρι τώρα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένης της πόλης που έφτασε στην πρώτη θέση: το Τόκιο της Ιαπωνίας.
«Καταφέρνει να κάνει κάτι που δεν έχει καταφέρει καμία άλλη μητρόπολη του κόσμου: να παρέχει μια εξαιρετική ποιότητα ζωής τόσο για τους κατοίκους του όσο και για όσους το επισκέπτονται. Από τον πολιτισμό μέχρι την ασφάλεια, από το φαγητό μέχρι την ευγένεια, τα έχει όλα καλυμμένα» σχολιάζει το Monocle για το Τόκιο. «Το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη πρέπει να μάθουν από αυτό».
Και είναι δύσκολο να διαφωνήσεις μαζί τους. Το Τόκιο είναι διάσημο για τον πλούσιο πολιτισμό του, για να μην αναφέρουμε το εκπληκτικό σιδηροδρομικό του σύστημα και τις μαγικές κερασιές που ανθίζουν σε όλη την πόλη.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις πρώτες 10 πόλεις με την καλύτερη ποιότητα ζωής, σύμφωνα με την έρευνα του περιοδικού, και έπειτα μπορείτε να επισκεφθείτε το Monocle.com για να δείτε την πλήρη λίστα.
10. Κοπεγχάγη, Δανία (ισοπαλία)


10. Ζυρίχη, Ελβετία (ισοπαλία)


9. Μόναχο, Γερμανία



8. Ελσίνκι, Φινλανδία


7. Βανκούβερ, Καναδάς


6. Στοκχόλμη, Σουηδία



5. Σίδνεϊ, Αυστραλία


4. Μελβούρνη, Αυστραλία


3. Βερολίνο, Γερμανία




2. Βιέννη, Αυστρία



1. Τόκιο, Ιαπωνία



Πηγή: http://www.huffingtonpost.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου