Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Το φαρμακείων των διακοπών για παιδιά & ενήλικες!

Απ τον καιρό που ελεύθερες (και ωραίες!) πηγαίναμε διακοπές χωρίς ούτε ένα αναλγητικό στην τσάντα μας, σα να πέρασαν αιώνες! Ήρθαν τα παιδιά και μαζί τους η υπευθυνότητα που προστάζει να μη κάνεις βήμα χωρίς ένα οργανωμένο φαρμακείο για κάθε έκτακτο περιστατικό! Τα παιδιά χτυπάνε συχνά ενώ τα έντομα κάνουν party! Είναι σημαντικό λοιπόν, όπως έχετε φαρμακείο στο σπίτι, να ετοιμάσετε ένα αντίστοιχο και στοχευμένο για τις διακοπές σας.






Σε περίπτωση που έχετε κάποια ανησυχία ή αμφιβολία για το τι θεωρείται απαραίτητο, ενημερωθείτε απ τον παιδίατρο. Εκείνος είναι υπεύθυνος για την καλή υγεία των παιδιών σας, γνωρίζει το ιατρικό τους ιστορικό και θα σας κατευθύνει σωστά.


Η λίστα με τα must have:

-Αντηλιακό προσώπου και σώματος για όλη την οικογένεια
-After sun (καταπραϋντική σε περίπτωση ήπιου εγκαύματος)
-Αντικουνουπικά (για όλη την οικογένεια! Μη το παίζετε ήρωες, θα τσιμπήσουν ΚΑΙ εσάς!)
-Gel για μετά το τσίμπημα & αντισταμινική (ενδεχομένως κορτιζονούχα) αλοιφή
-Αναλγητικό - αντιπυρετικό
-Αντισηπτικά μαντηλάκια
-Οξυζενέ & ιώδιο
-Απλούς επιδέσμους
-Αποστειρωμένες γάζες
-Ψαλιδάκι & τσιμπιδάκι
-Τσιρότα διαφόρων μεγεθών
-Ελαστικός επίδεσμος
-Τοπική αντιβιωτική αλοιφή
-Φάρμακο κατά της ναυτίας
-Κορτιζονούχες σταγόνες
-Αντιισταμινικό σιρόπι
-Παγοκύστες
-Θερμόμετρο
-Φυσιολογικό ορό (ή αμπούλες φυσιολογικού ορού)
-Σύριγγες & δοσομετρητής για το αντιπυρετικό
-Κρέμα συγκάματος






Tips: 

-Μη ξεχάσετε να μεριμνήσετε για την επαρκή αγωγή που τυχόν λαμβάνουν μέλη της οικογένειάς σας.
-Επίσης, δημιουργήστε μια μικρογραφία του οικιακού σας φαρμακείου. Δηλαδή, πάρτε μαζί σας από μια καρτέλα απ τα φάρμακα που ΙΣΩΣ χρειαστείτε και εσείς οι ενήλικες. Γιατί μπορεί να υπάρχει φαρμακείο στον τόπο των διακοπών σας αλλά τι γίνεται εάν για παράδειγμα σας πιάσει έντονος πονόδοντος μέσα στη νύχτα που περνάει μόνο με ένα συγκεκριμένο αντιφλεγμονώδες χάπι; Απλό! Θα το έχετε μαζί, αχρείαστο να ναι!
-Ο παιδίατρος είναι ο μόνος που μπορεί να  σας υποδείξει εξειδικευμένα φάρμακα που ενδέχεται  να χρειαστείτε και να σας ενημερώσει για τις σωστές δοσολογίες. Συζητήστε μαζί του για την αντίδραση που πρέπει να έχετε σε έκτακτα περιστατικά.





-Το τηλέφωνο του παιδιάτρου είναι φυσικά αποθηκευμένο στο κινητό σας τηλέφωνο ενώ σε μια ατζέντα μπορείτε να το γράψετε μαζί με τις πληροφορίες για τις δομές υγείας του μέρους που πρόκειται να επισκεφθείτε ώστε να τα έχετε κοντά σας αν τα χρειαστείτε.
-Τα βιβλιάρια όλης της οικογενείας και ειδικά των παιδιών, απαραιτήτως μπαίνουν πρώτα στη βαλίτσα!
-Ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, λάβετε τα απαραίτητα για την υγεία τους μέτρα και χρησιμοποιήστε προϊόντα που ενδείκνυνται. Για παράδειγμα, σε βρέφη δεν επιτρέπεται η απευθείας εφαρμογή εντομοαπωθητικών στο δέρμα. Αυτοσχεδιάστε με το να τα εφαρμόσετε στα ρούχα, το καρότσι, το κρεβατάκι και να χρησιμοποιείτε κουνουπιέρες εντός και εκτός σπιτιού!
-Ελέγχετε το που παίζουν (και πως είναι ντυμένα) τα παιδιά σας ώστε να αποφύγετε τσιμπήματα & δαγκώματα εντόμων και ερπετών!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου