Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Εξοικονομώ κατ΄οίκον 2018 - Ταλαιπωρηθείτε μαζί μας!




Είναι το θέμα συζήτησης των ημερών σε πολλά σπίτια ανά την Ελλάδα καθώς το πρόγραμμα προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους τους δυνητικά ωφελούμενους να προβούν σε διορθωτικές κινήσεις με σκοπό την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης της κατοικίας τους με σημαντική επιδότηση των δαπανών αλλά και τη χορήγηση άτοκου δανείου για το ποσό που δεν θα καλύψει η επιδότηση.




Ένα πρόγραμμα με αδυναμίες στην υλοποίηση απ το 1ο του σκέλος προ ετών, τόσες πολλές που ωφελούμενοι του πρώτου προγράμματος μόλις προ ολίγων μηνών κατόρθωσαν να λάβουν το πράσινο φως και να προβούν στις εργασίες που είχαν ανάγκη τα σπίτια τους.
Ένα πρόγραμμα που υποτίθεται πως θα ξεκινούσε να "τρέχει" τον περασμένο Οκτώβριο, φτάσαμε στα μέσα Μαρτίου και ακόμα το αρμόδιο Υπουργείο επιδεικνύει αδυναμία να το υλοποιήσει! Αρχικά είχε ανακοινωθεί πως η έναρξη των αιτήσεων θα ξεκινούσε στις 8 Μαρτίου και πηγές του Υπουργείου ανέφεραν αυστηρές προυποθέσεις για την εισαγωγή των πολιτών στο πρόγραμμα. Και τρέχανε οι πολίτες να διορθώσουν και τις παραμικρές ασάφειες ή λάθη που μπορεί να αφορούσαν την κύρια κατοικία τους, και τρέχανε οι ενεργειακοί επιθεωρητές να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους. Αμφότεροι στήθηκαν στις οθόνες τους την 8η Μαρτίου για να δουν το σύστημα εκτός λειτουργίας και το Υπουργείο να ανακοινώνει πως το σύστημα θα ανοίξει την Δευτέρα 12 Μαρτίου ώστε οι ιδιώτες να έχουν το Σαββατοκύριακο μπροστά τους για να εξοικειωθούν με την διαδικασία! Πως να εξοικειωθεί κανείς με κάτι που δεν υπάρχει, είναι μια άλλη εύλογη απορία...


Και φτάνουμε στην 12η Μαρτίου και το σύστημα εξακολουθεί να είναι εκτός λειτουργίας και τους υπεύθυνους να ανακοινώνουν πως οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται από την επομένη ημέρα.
Και ξανά- μανά πολίτες και ενεργειακοί επιθεωρητές μπροστά στις οθόνες με τα καφεδάκια τους στο πλάι, να λιώνουν τα κουμπιά ανανέωσης σελίδας, να παλεύουν να καταχωρήσουν στοιχεία, να τους "πετάει" έξω το σύστημα και φτου και απ την αρχή και μέχρι στιγμής ουδείς δεν έχει καταφέρει να υποβάλλει αίτηση.
Τα τραγελαφικά δεν σταματούν εδώ και η κατάσταση αυτή δεν είναι άγνωστη στους πολίτες καθώς σε κάθε τέτοιου είδους διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης για οτιδήποτε (βλέπε επιδότηση μητέρων για τα δίδακτρα των παιδικών σταθμών κ.α.), η ιστορία επαναλαμβάνεται με μια κυβέρνηση ανίκανη να "τρέξει" το οτιδήποτε, να σταθεί πλάι στους πολίτες ή να τους διευκολύνει στα δικαιώματά τους.
Παρόλα αυτά, το "Εξοικονομώ κατ' οίκον 2018" είναι μια χρυσή ευκαιρία να αναβαθμίσετε ενεργειακά την κύρια κατοικία σας, για πιο ζεστούς χειμώνες και πιο δροσερά καλοκαίρια με περισσότερη οικονομία, σε εποχές που οι Έλληνες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προβούν σε τέτοιες εργασίες με ίδια κεφάλαια.

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρείτε στο διαδίκτυο (ενδεικτικά εδώ  άλλωστε έτσι όπως το πάνε οι ιθύνοντες, μια χαρά προλαβαίνετε να ενταχθείτε... Καλή επιτυχία & καλή υπομονή(τυχαία λέτε πως γιορτάζεται η μνήμη της Αγίας Υπομονής σήμερα;)!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου