Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

X-MAS DIY! Advent calendars!

Ξεκινάω τις χριστουγεννιάτικες αναρτήσεις με τα πολυ-αγαπημένα μου ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης!

Για όσες δεν τα γνωρίζουν, πρόκειται για ημερολόγια που ξεκινούν από την 1η Δεκεμβρίου και καταλήγουν στην 25η Δεκεμβρίου, την ημέρα των Χριστουγέννων. Κάθε ημέρα, ανοίγεις το αντίστοιχο "παραθυράκι" και βρίσκεις μια -συνήθως γλυκιά!- έκπληξη να σε περιμένει!

Εγώ σας προτείνω να το επιλέξετε τις φετινές γιορτές ακόμα κι αν επιλέξετε τα έτοιμα advent calendars που υπάρχουν στα super markets και το δωράκι είναι ένα σοκολατάκι κάθε ημέρα! Τα παιδιά χαίρονται τη διαδικασία αυτή όσο δε φαντάζεστε! Γλυκιά προσμονή για τα Χριστούγεννα!

Προτού δούμε αρκετές doable ιδέες για κατασκευή advent calendar, ας δούμε πολύ οικονομικές ιδέες για να γεμίσετε τα 25 κουτάκια μέχρι τα Χριστούγεννα! Σοκολατάκια, καραμελίτσες, γλυφιτζούρια, μπισκοτάκια και όλες οι λιχουδίτσες που μπορεί να χωράνε! Έπειτα πάμε στα "σχολικά"! Ξύστρα, γόμα με σχεδιάκια, σφραγίδες, αυτοκόλλητα, κηρομπογιές, σελιδοδείκτες ή συνδετήρες! Για την τελευταία ημέρα, αφήστε μια φιγούρα του αγαπημένου του παιχνιδιού ή απλά μια ... παραπομπή να πάει κάτω απ το δέντρο! 

Εάν επιλέξουμε μια κατασκευή που έχει ευελιξία στο τι μπορεί να χωρέσει, μπορείτε κάθε μέρα να το αφήνετε να βρίσκει και από ένα "υλικό" για μια κατασκευή που θα κάνετε μαζί! Έτσι, την ημέρα των Χριστουγέννων θα έχει συγκεντρώσει όλα τα υλικά για να φτιάξει, για παράδειγμα, μια προσωποποιημένη κάρτα για τη γιαγιά που γιορτάζει την Πρωτοχρονιά ή τα Θεοφάνεια! 

Ας δούμε μερικές ιδέες κατασκευής advent calendar ξεκινώντας με μια υπέροχη ιδέα που μόλις -προ ημερών- ανακάλυψα!

1. Οι μπότες του Αγίου! 



Κανσόν χαρτόνια σε κόκκινο και λευκό. Κορδέλα,βαμβάκι, φτερά και ότι άλλο προστάζει η φαντασία σας! Και επειδή -πιθανότατα- δεν έχουμε κοπτικό, δε πειράζει, γράφουμε τον αριθμό στο λευκό χαρτόνι και το κολάμε! 


2. Χαρτοσακούλες!




Πολύ απλή κατασκευή! Θέλετε 25 λευκές χαρτοσακούλες, 1 μαρκαδόρο και 1 τοίχο!
Εγώ, εάν κατέφευγα σε αυτή την κατασκευή, θα έβαζα τα παιδιά να ζωγραφίσουν σε κάθε σακούλα κάτι που τους θυμίζει Χριστούγεννα και έτσι θα είχα διακοσμήσει υπέροχα τον τοίχο μου! 


3. Χαρτοκιβώτια!



Κάθε μεγέθους και είδους. Βολεύουν εάν επιθυμείτε να κρύβετε μεγαλούτσικα δωράκια! Αν ήμουν στο εξωτερικό που συνηθίζουν να στολίζουν την παραμονή των Χριστουγέννων με friends & family (μα καθόλου ξωτικά δεν είναι αυτοί οι άνθρωποι;), ιδανικά κάθε ημέρα θα είχε και από ένα στολίδι! Για την 25η ημέρα, θα φύλαγα το αστέρι ή το αγγελάκι της κορυφής! Μέχρι το ρολόι να δείξει μεσάνυχτα και να το ανοίξουμε, να τοποθετηθεί στην κορυφή!


4. Οι φάκελοι κάνουν το δέντρο ή το δέντρο το... ημερολόγιο;




Φακελάκια σε μαυροπίνακα! Τώρα τι θα βάλετε στα φακελάκια; Σοκολατάκιααααααα!!!


5. Το πιο υπέροχο χριστουγεννιάτικο χωριό!



Ξεκινήστε να μαζεύετε τα κουτιά απ το γάλα και τον χυμό! Στολίστε τα και δημιουργήστε το δικό σας DIY advent calendar!


6. advent calendar in a jar!!!

Τι όμορφη ιδέα βρήκα μόλις;;; Δεν πρόκειται για την παραδοσιακή μορφή του αλλά θεωρήστε το ένα γιορτινό παιχνίδι για όλη την οικογένεια ή μόνο για τους 2 σας!



Κάθε ημέρα, τραβάτε ένα χαρτάκι (ή όπως δείχνει η εικόνα βρίσκεται το χαρτάκι της ημερομηνίας αυτής) και κάνετε αυτό που λέει! Όπως καταλάβατε, σε κάθε χαρτάκι υπάρχει μια... προσταγή! "Δείτε μια ταινία", "παίξτε ένα παιχνίδι", "αλλάξτε θέση στα στολίδια του δέντρου" κ.α. 

Υπέροχο;;;


7. Παστίλιες τρώτε; Κρατήστε τα κουτάκια!



Κολλήστε στην επιφάνειά του τους αριθμούς και τοποθετήστε μέσα τους δωράκια!
Ιδανικά, αγοράστε τις "παστίλιες για τον πόνο του άλλου" και κάντε και την καλή σας πράξη ταυτόχρονα!


8. Το δάσος μας!



Με σύμμαχο το παιδί σας (αλλά και αυτό που κρύβετε μέσα σας), δημιουργήστε ένα χαρτονένιο δάσος- ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης! Τι υπέροχη DIY ιδέα;


9. Πουγκιά!







Ιδανικό εάν θέλετε να κρύψετε μεγαλύτερα δωράκια!

10. Κονσερβοκούτια!




Εγώ θα "έπαιζα" με διαφορετικά μεγέθη και - εννοείται- διαφορετικό στολισμό του καθενός!


11. Χαρτί υγείας!



Όχι αυτό καθεαυτό, το χαρτόνι που μας μένει... αμανάτι! Ξεκινήστε να μαζεύετε και δημιουργήστε ένα σπιτάκι!

Για ακόμα πιο δύσκολη αλλά δημιουργική κατασκευή, κάντε τα καραμελίτσες!


12. Μπουκάλια κρασιού!

Κάθε ημέρα και ένα διαφορετικό κρασί! Στο τέλος, αν δεν καταντήσετε αλκοολικοί θα είστε τουλάχιστον οινογνώστες!





13. Μανταλάκια!

Μια όμορφη κατασκευή! Ένας λευκός πίνακας, μερικά μανταλάκια, κορδέλες, κορδόνια και craft χαρτιά is all you need!




13. Κάδρο!




Εξαιρετική, υπέροχη, μοναδική ιδέα για τους λάτρεις του crafting! Πλαίσιο κορνίζας, craft φακελάκια με μοναδικά χριστουγεννιάτικα σχέδια στο εξωτερικό τους! Μέσα σε αυτά, μπορείτε να κρύβετε στοιχεία για το που βρίσκεται το δώρο της ημέρας! Avdent calendar και κυνήγι θησαυρού παράλληλα!




Extra!

Δεν θα το έκανα διότι είναι μαγικό για διακόσμηση αλλά μετά την 25η Δεκεμβρίου τι θα μείνει παρά μια θλιβερή εικόνα; Εκτός κι αν το αφήσουμε έτσι!



Το θέμα αυτό είναι ανεξάντλητο γι αυτό και θα επανέλθω άλλη στιγμή στα αγαπημένα μας ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου