Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Λικέρ ρόδι!

Τα λικέρ δεν είναι στις γευστικές μου προτιμήσεις. Μόλις όμως έφτιαξα αυτό το λικέρ, το λάτρεψα! Μαζί μου και όλοι όσοι ήταν αποδέκτες του λικέρ ως συμπληρωματικό χριστουγεννιάτικο δώρο. Είναι εύκολο, νόστιμο και θα σας κλέψει την καρδιά!



Υλικά:

Βασική αναλογία:

• 1 φλ. σπόροι ροδιού
• 1 φλ. κονιάκ
• 1 φλ. ζάχαρη


Αρωματικά μπαχαρικά:


(για 4 φλ. σπόρους ροδιού)
• 2 ξύλα κανέλας
• 3 σπόροι γαρύφαλλο

1. Μετράμε τους σπόρους από τα ρόδια, το κονιάκ και τη ζάχαρη σε φλιτζάνι. Ένα φλιτζάνι σπόρους ροδιού αντιστοιχεί σε ένα φλιτζάνι κονιάκ και σε ένα φλιτζάνι ζάχαρη.
2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τους σπόρους από τα ρόδια, το κονιάκ, τη ζάχαρη, τα ξύλα κανέλας και τα γαρύφαλλα.
3. Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να βράζει βγάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
4. Αφήνουμε όλα τα υλικά μέσα.
5. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και την αφήνουμε για 24 ώρες.
6. Μόλις περάσουν οι 24 ώρες περνάμε από τουλπάνι και μετά περνάμε από χαρτί καφέ φίλτρου. Τοποθετούμε σε μπουκάλια και το λικέρ είναι έτοιμο!

Η συνταγή είναι αυτή:

https://www.sintagespareas.gr/sintages/liker-rodi.html



*Η φωτογραφία αδικεί το υπέροχο βαθύ κόκκινο χρώμα του αλλά προτιμώ πάντα να βάζω δικές μου φωτογραφίες! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου