Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

Γιορτινό σοκολατένιο trifle με βύσσινα!

Εντυπωσιακό και νόστιμο γλυκό! Είναι τόσο λιπαρό όσο αντέχουμε μετά τα εορταστικά γεύματα! Τοποθετήστε το σε ποτήρια ή βαζάκια για ακόμα πιο όμορφο αποτέλεσμα, δημιουργώντας παράλληλα ατομικό γλυκό για τον κάθε καλεσμένο!
Επίσης, είναι ασφαλής λύση και γρήγορη επιλογή καθώς όλες ξέρουμε πόσα φαγητά έχουμε  να ετοιμάσουμε σε ένα γιορτινό γεύμα ή δείπνο.
Εμπιστεύομαι και χρησιμοποιώ προϊόντα Γιώτης και τα συνιστώ και σε εσάς όταν ο χρόνος πιέζει ή εάν δεν αγαπάτε πολύ τη ζαχαροπλαστική!




Εκτέλεση:

-Φτιάξτε, ψήστε και αφήστε να κρυώσει το αγαπημένο σας σοκολατένιο κέικ. Εγώ φτιάχνω αυτό:

http://www.sintagespareas.gr/sintage...sokolatas.html



-Ετοιμάζουμε κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα Γιώτης (προσθέτουμε μόνο γάλα!)

-Ετοιμάζουμε κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια Γιώτης (προσθέτουμε μόνο γάλα!) ή αν σας αρέσει το πιο αεράτο αποτέλεσμα χτυπήστε μια κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ.

-Αγοράζουμε βύσσινα απυρήνωτα σε κονσέρβα, τα σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί τους.

-Βάζουμε το ζουμάκι σε κατσαρολάκι και προσθέτουμε 1-2 κ.σ. ζάχαρη (προαιρετικά) και 2- 3 κ.σ κονιάκ ή λικέρ βύσσινο. Βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη ή 2 λεπτά απ την έναρξη του βρασμού.




ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:

-Σε ένα διαφανές μπωλ, μια φόρμα δαχτυλίδι ή σε ατομικά ποτήρια, τοποθετούμε πρώτα το κέικ σοκολάτας. 

-Ραντίζουμε με το σιροπάκι μας

-Προσθέτουμε την σοκολατένια κρέμα ζαχαροπλαστικής

-Γαρνίρουμε με τα βύσσινα

-Σκεπάζουμε με την λευκή κρέμα ή τη σαντιγύ (καλύτερο το αποτέλεσμα με κορνέ)

-Στολίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα και βύσσινα. 

-Τοποθετούμε στο ψυγείο να ενωθούν οι γεύσεις και να σφίξει το γλυκό! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου