Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

White forest!

Ιδιαίτερη επιλογή μα ένας απ τους καλύτερους τρόπους να κλείσει ένα εορταστικό τραπέζι! 
Και πάλι μια εύκολη λύση ώστε να μη φορτωνόμαστε με άγχος!




Εκτέλεση:


-Φτιάχνουμε (ή αγοράζουμε από τον φούρνο της γειτονιάς μας) ένα λευκό cake με άρωμα βανίλια και το αφήνουμε να κρυώσει

-Παίρνουμε μια κονσέρβα βύσσινα απυρήνωτα και τα σουρώνουμε απ το ζουμάκι τους. 

- Βάζουμε το ζουμάκι σε κατσαρολάκι και προσθέτουμε 1-2 κ.σ. ζάχαρη (προαιρετικά) και 2- 3 κ.σ κονιάκ ή λικέρ βύσσινο. Βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη ή 2 λεπτά απ την έναρξη του βρασμού.

-Φτιάχνουμε μους λευκής σοκολάτας ως εξής: 


Βάζουμε 10γρ φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό να μαλακώσουν. 

Ψιλοκόβουμε 400γρ λευκής κουβερτούρας και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.

Βράζουμε 300γρ γάλα πλήρες. Μόλις πάρει βράση αποσύρουμε, προσθέτουμε τη ζελατίνη αφού τη στίψουμε και ανακατεύουμε γρήγορα. Ενσωματώνουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα. 

Χτυπάμε 425γρ κρέμας γάλακτος σε σαντιγύ και ενσωματώνουμε στο μείγμα της σοκολάτας. 

Τοποθετούμε τη μους στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.

Συναρμολογούμε κατά το δοκούν. Εγώ συναρμολόγησα σε παραλληλόγραμμη φόρμα κεικ, κόβοντας το κεικ παράλληλα, κάνοντας αρκετές στρώσεις. 
Κάθε φέτα κέικ, τη ραντίζουμε με το σιροπάκι. 
Προσθέτουμε μους και βύσσινα και σκεπάζουμε με φέτα κεικ. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τελειώνουμε με κρέμα.

Γαρνίρουμε με βύσσινα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου