Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

DIY: Καδράκια πόρτας παιδικού δωματίου με μονόγραμμα!

Ήθελα από καιρό να φτιάξω ένα πινακάκι με το μονόγραμμα της κόρης μου για να το κρεμάσω στην πόρτα του δωματίου της. Είχα δει στο internet κάτι όμορφα ξύλινα floral κουμπιά και τα αγόρασα ώστε να δημιουργήσω με αυτά το μονόγραμμά της.

Τα κουμπιά παρέμειναν στο συρτάρι μέχρι που και ο γιος μου απέκτησε το δικό του δωμάτιο επομένως έπρεπε τώρα να φτιάξω δυο προσωποποιημένα πινακάκια!

Η κατασκευή, ήταν οικονομικότατη καθώς και πάλι χρησιμοποίησα είδη που ήδη διέθετα!

Εκτός απ τα κουμπιά που προανέφερα (και δεν θυμάμαι κόστος αλλά ήταν πολύ οικονομικά). αγόρασα 2 καμβάδες διάστασης 20*20 από γνωστό υπερ-κατάστημα στην τιμή του 1,50 ευρώ.

Το κοριτσίστικο πινακάκι το έντυσα με ροζ γάζα που διέθετα, κολλώντας το για ασφάλεια με θερμοκόλλα.

Με οδηγό ένα κερί, σχημάτισα (όσο καλύτερα μπορούσα με το υλικό που είχα επιλέξει) το γράμμα "Ο" και κόλλησα τα κουμπιά στη θέση που έπρεπε.

Περιττό να αναφέρω πως μπαμπάς & κόρη με μάλωσαν καθώς δεν ήταν αρκετά οβάλ! Προσπαθείστε να κάνετε κι εσείς το "Ο" με κουμπιά να δω αν θα τα καταφέρετε καλύτερα!

Με τη ροζ γάζα που μου περίσσεψε απ το κομμάτι που έντυσα τον καμβά, έφτιαξα έναν φιόγκο και τον κόλλησα στη βάση του "Ο".

Τέλος, βρήκα μια διπλής όψης σατέν κορδέλα σε ροζ-φούξια χρώμα, τη "ζύγισα" και την κόλλησα στο πίσω μέρος του τελάρου με θερμοκόλλα.




Για το αγορίστικο καδράκι τώρα, επέλεξα να χρησιμοποιήσω το ύφασμα που περίσσεψε απ τη μεταποίηση της κουρτίνας του δωματίου του. Δεν είχα να κάνω πολλά. "Ζύγισα" την παράσταση ώστε να φαίνονται όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία και το κόλλησα με την σιλικόνη.

Έπειτα πήρα ένα απ τα ξύλινα "Κ" που είχα φτιάξει σε ξυλοτεχνίτη για τη βάπτισή του και τα είχα βάψει γαλάζια και το κόλλησα στο σημείο που θεωρούσα σωστό.

Πήρα μια δίχρωμη οικολογική κορδέλα σε αποχρώσεις του γαλάζιου και του μπεζ της άμμου, τη "ζύγισα" και την κόλλησα στο τελάρο.




Τέλος, εάν απορείτε για το εάν χάλασα τις πόρτες τοποθετώντας τα πινακάκια, να σας απαντήσω πως πίσω απ τις πόρτες των υπνοδωματίων έχω κρεμάστρες πόρτας. Τοποθετώντας την κορδέλα, δημιούργησα τρόπο να κρεμάσω τα καδράκια στην πόρτα χωρίς αυτή να πάθει απολύτως τίποτα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου