Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Παραμύθια με... έμπνευση!

Καλά και απαραίτητα όλα τα κλασσικά παραμύθια με τα οποία μεγαλώσαμε και μας τα διηγήθηκαν οι γιαγιάδες και οι μαμάδες μας. Μήπως όμως έχετε βαρεθεί και εσείς μαζί με εμένα τις ορφανές πριγκιποπούλες, τις κακές μητριές, τα ατρόμητα βασιλόπουλα, την τρομερή φτώχια που μετατρέπεται μαγικά σε αφάνταστο πλούτο;

Αγαπώ πολύ τα παραμύθια και όταν μου το επιτρέπει ο χρόνος και η διάθεσή μου, η καθημερινή βραδινή παραμυθοανάγνωση για την κόρη μου μετατρέπεται σε mini θεατρική παράσταση. Όχι με κουστούμια και σκηνικά αλλά με διαφορετικές φωνές, γκριμάτσες και κινήσεις. 

Τα παραμύθια βοηθούν πολύ περισσότερο απ ότι φαντάζεται κανείς στην αντίληψη καθώς και στην προσπάθεια να περαστούν μηνύματα στα παιδιά.



Στα 6 χρόνια που διαβάζουμε παραμύθια στην κόρη μας, είχαμε την τύχη εκτός από τα κλασσικά παραμύθια να βρούμε και να αποκτήσουμε κάποια βιβλία φρέσκα, εμπνευσμένα, με εξαιρετική εικονογράφηση και αφήγηση τέτοια που δεν παραπέμπει σε bebe βιβλιαράκι. Με πλούσιο λεξιλόγιο, αξιοζήλευτη γραφή και καθόλου άμεσα εύπεπτο περιεχόμενο. 

Μοιράζομαι μαζί σας κάποια απ αυτά και θα χαρώ πολύ εάν τα αποκτήσετε και σας αρέσουν όσο άρεσαν σε εμάς! Θα χαρώ ακόμα περισσότερο εάν αρχίσετε να δωρίζετε παραμύθια σε μικρούς και βιβλία σε μεγάλους φίλους και συγγενείς! 

Βιβλίο 1ο 

Ο Παραμυθοράφτης




Συγγραφέας: Βιολέτα Σολιδάκη
Εικονογράφηση: Βασίλης Σολιδάκης
Εκδότης: Ελληνικά Γράμματα

Μια ιδέα απ το βιβλίο....

Αν κάποτε περάσεις από την πόλη του Παραμυθοράφτη, θα συναντήσεις μπαμπάδες, ιππότες, μαμάδες, νεράιδες, γιαγιάδες με φτερά πεταλούδας και παππούδες με ολόχρυση ουρά.
Κι αν θέλεις, ζήτησέ του κι εσύ μια φορεσιά να σου χαρίσει, με παραμύθια και όνειρα ραμμένη, με τη χρυσοκλωστή της φαντασίας κεντημένη...



Βιβλίο 2ο 

Η χιονάνη και οι 7 νάτοι






Συγγραφέας : Σοφία Μαντούβαλου 
Εικονογράφηση: Δέσποινα Καραπάνου
Εκδόσεις: Νίκας - Ελληνική Παιδεία 

Μια ιδέα απ το βιβλίο...


Στην καρδιά του δάσους, εκεί που τα δέντρα κλείνουν τον ουρανό, ζουν οι Εφτά Νάνοι μαζί με τη Χιονάτη, το κορίτσι που άλλαξε τη ζωή τους.
Όμως... 
πώς οι Νάνοι έγιναν Νάτοι;
Γιατί η Χιονάτη έγινε Χιονάνη;
Και ποιο ρόλο έπαιξε η αγάπη σ’ αυτό το παιχνίδι των μεταμορφώσεων;
Οι αγαπημένοι ήρωες του κλασικού παραμυθιού σε με μια ιστορία τρυφερή αλλά και αστεία, για αυτό που είμαστε, αυτό που μπορούμε να γίνουμε και το δρόμο που μας οδηγεί ως εκεί...


Βιβλίο 3ο

Φόρα το χαμόγελό σου



Συγγραφέας: Γιολάντα Τσορώνη - Γεωργιάδη
Εικονογράφηση: Daniel Howarth
Εκδότης: Σαββάλας


Μια ιδέα απ το βιβλίο...

Ο Ρόκκος είναι ένα γατάκι που του αρέσει να δείχνει πάντα σκυθρωπό. Δε χαμογελάει ποτέ. Όμως μια μέρα το πρόσωπό του φωτίζεται από ένα τεράστιο χαμόγελο και η ζωή του αλλάζει. Τι θα κάνει τώρα ο Ρόκκος; Θα κατσουφιάσει ξανά ή μήπως... δε θέλει πια;


Καλή ανάγνωση και όνειρα γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου