Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Αστραπιαία & πανεύκολη συνταγή! Muffins σταφίδας!

Όπως σας έχω ήδη υποσχεθεί, συχνά θα δοκιμάζουμε μαζί συνταγές για το κολατσιό των παιδιών (ή και των μεγαλύτερων παιδιών! Ψυχή εμείς δεν έχουμε;;;)

Σήμερα έφτιαξα σε μηδέν χρόνο μια συνταγή που δεν χρειάζεται μίξερ, είναι πανεύκολη καθώς χρειάζεται μόλις 7 υλικά τα οποία θεωρώ πως διαθέτει η μέση νοικοκυρά στην κουζίνα της, είναι σχετικά υγιεινή καθώς περιέχει ελάχιστη ζάχαρη, μικρή ποσότητα μαργαρίνης και μόλις ένα αυγό. Τέλος είναι νόστιμη καθώς η γλύκα προέρχεται απ τις σταφίδες και όχι από γλυκαντικές ουσίες!




Υλικά!

-2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 2 κ.γ. baking pouder)
-3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη (η original συνταγή από www.sintagespareas.gr έλεγε κανονική κρυσταλλική ζάχαρη)
-1/2 κ.γ. αλάτι
-1 κούπα γάλα
-1 αυγό
-4 κ.σ. μαργαρίνη μαλακωμένη
-σταφίδες όσες και όποιες θέλετε (εγώ έβαλα 200-250 γραμμάρια σουλτανίνα)


Εκτέλεση!

-Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα στερεά, κάνετε μια λακούβα στη μέση και προσθέτετε τα υγρά που έχετε ανακατέψει προηγουμένως σε άλλο σκεύος (δική μου παραίνεση για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία, ζεστάνετε λίγο τη μαργαρίνη σχεδόν να  λιώσει).
-Ανακατεύετε έως να ομογενοποιηθεί το μείγμα (η συνταγή λέει 10-15 φορές προς την ίδια κατεύθυνση. Δεν τις μέτρησα ούτε κοιτούσα πανικόβλητη προς ποια κατεύθυνση ανακατεύω, μου αρκεί που ομογενοποιήθηκε!)
-Μοιράζετε σε χάρτινες θήκες για κεκάκια (τις οποίες έχετε προηγουμένως τοποθετήσει στη φόρμα για κεκάκια) και ψήνετε στους 200 βαθμούς  σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν και το μαχαίρι να βγαίνει στεγνό, όπως κάνουμε με όλα τα cakes!


Βγαίνουν 12 μεγάλα κεκάκια, νοστιμότατα και χωρίς κόπο!

Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω με μισή κούπα γάλα και μισή κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι καθώς θα προσθέσω και κανέλα που αγαπώ μαζί με τις σταφίδες και το πορτοκάλι!


Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου