Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Κοτόπουλο με μουστάρδα & μέλι!

Ξεκινάω τις "αλμυρές" συνταγές που προτιμώ να φτιάχνω στα τραπέζια μου και δη τα εορταστικά!

Για αυτό το μελωμένο κοτόπουλο θα χρειαστείτε:


Υλικά


2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκίτσες

5 - 6 κουτ. σούπας μουστάρδα (ή 2 κ.σ. dijon)
1 κουτ. σούπας μέλι
1/2 πράσινη πιπεριά
1 κρεμμύδι ψιιλοκομμένο
1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί 
χυμό από 2 λεμόνια
χυμό από 1 πορτοκάλι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1 ζωμό σπιτικό κότας 
3 - 4 κουτ. σούπας λάδι 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ 


Ρίχνουμε το λάδι σε βαθιά κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, την (κομμένη) πιπεριά και τις μπουκίτσες κοτόπουλου μέχρι να ασπρίσει το κρέας.
Μόλις ασπρίσουν, ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Σε ένα σέικερ ρίχνουμε τη μουστάρδα, τους χυμούς, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, μέλι και τα χτυπάμε να γίνουν ένα μείγμα. Το ρίχνουμε κι αυτό στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τον ζωμό και νερό (όσο χρειάζεται) 
Βράζουμε μέχρι να είναι έτοιμο και να μείνει με τη σάλτσα του.

Σερβίρουμε με πιλάφι ή πατάτες φούρνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου