Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Χοιρινό εξοχικό στη σακούλα!

Φαγάκι που προτιμάται από όλους στα τραπέζια και κυρίως απ την οικοδέσποινα καθώς χρειάζεται ελάχιστη προετοιμασία και "βγάζει" πολλές μερίδες! 




Υλικά:

1 κιλό χοιρινό χωρίς κόκκαλο σε κύβους
1 πιπεριά πράσινη σε λωρίδες
1 πιπεριά κόκκινη σε λωρίδες

1 πιπεριά κίτρινη σε λωρίδες
300 γρ. κεφαλογραβιέρα σε κύβους
Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 
Ρίγανη
3 κ.σ. μουστάρδα
3 κ.σ. ελαιόλαδο



Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζετε το χοιρινό και βάζετε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
Κατόπιν βάζετε τη μουστάρδα και το λάδι.
Στο τέλος βάζετε τις πιπεριές και το τυρί ανακατεύετε.
Τοποθετείτε το μείγμα στη σακούλα ψησίματος.
Την κλείνετε, κάνετε δύο-τρεις τρύπες από πάνω με την μεγάλη πιρούνα, τη βάζετε σε ένα ταψί χωρίς τίποτα άλλο μέσα και ψήνετε για 2 ώρες στους 200 βαθμούς. Στην αρχή θα βγάλει ζουμάκια. Θα τα πιει όμως όλα μέχρι να τελειώσει...

Η συνταγή είναι αυτή:http://www.sintagespareas.gr/sintage...#ixzz2mmTU2Dv6 

Υ.Γ. Πάντα μα πάντα πειράζω τις συνταγές κατά πως θα μου ρθει εκείνη τη στιγμή. Στη συγκεκριμένη συνταγή έχω προσθέσει ντομάτα, κρεμμύδι ξερό, καρότα, μελιτζάνες, πιπεριά φλωρίνης και πάντα το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό! 

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα και καλή χρονιά.
    Σήμερα θα δοκιμάσω να το φτιάξω.

    Στο κρεοπωλείο μου είπαν πως θέλει στο ταψί λίγο νερό, διότι χωρίς νερό δεν έχει τα επιθυμητή αποτελέσματα.

    Όπως και να είναι, ελπίζω να βγει καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά! Στα κρεοπωλεία δυστυχώς δεν ξέρουν πως ψήνονται τα κρέατα που πουλάνε... Η συνταγή αυτή είναι για ψήσιμο σε σακούλα ή σε γάστρα. Τα λαχανικά "κατεβάζουν" υγρά και οι δυο αυτές επιλογές ψησίματος συμβάλλουν ώστε τα υγρά αυτά να μη χάνονται κατά το ψήσιμο. Δεν έχω βάλει ποτέ νερό στο ταψί ενώ ψήνω σε σακούλα. Γιατί να το κάνει κάποιος άλλωστε; Το ταψί το τοποθετείς για τυχόν διαρροές και για να μην ακουμπάει η σακούλα στον πάτο του φούρνου. Δεν παίζει κανέναν άλλο ρόλο.

      Θα αναμένω να μάθω τα νέα σας!

      Διαγραφή