Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Η επιλογή των δώρων!

Είμαι απ τους ανθρώπους που αν δεν προσφέρουν δώρα στους δικούς τους ανθρώπους (και ειδικά στα παιδιά), αρρωσταίνουν από στεναχώρια! Τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κατάστασης τα πολλά και ακριβά δώρα, έχουν κοπεί. Σημασία τελικά έχει να δείχνεις πως νοιάζεσαι και πως αγαπάς με όποιον τρόπο αντέχεις. Πάνε τα αρώματα, τα ρούχα και τα ηλεκτρονικά είδη. Ώρα για DIY κατασκευές. Βάλτε αγάπη και μεράκι και ο άλλος θα το καλοδεχτεί!





10 χρόνια τώρα (πρώτα παράλληλα με τα "ακριβά" δώρα, πλέον μόνα τους!) τα γούρια για το νέο έτος αποτελούν την επιλογή μου για όλους τους κοντινούς μου ανθρώπους. Τα περισσότερα χρόνια, τα φτιάχνω η ίδια και θέλω να ελπίζω πως γίνονται αποδεκτά με χαρά!




Στους εορτάζοντες κοντινούς και αγαπημένους φροντίζω να αγοράζω χρηστικά αντικείμενα κατανοώντας όσο το δυνατόν τις ανάγκες της καθημερινότητάς τους.

Στα παιδιά, που πια τα έχουν όλα και είναι άπληστα με τα παιχνίδια, αρκεί να ξέρετε την ηλικία και εν μέρη τα ενδιαφέροντά τους και οπωσδήποτε έχετε να επιλέξετε μέσα από μεγάλη γκάμα οικονομικών παιχνιδιών!

Για τα δικά μας παιδάκια, που περιμένουν δώρο και από εμάς και από τον Άγιο Βασίλη, είναι αναγκαίο να τα "καθοδηγούμε" σωστά, όσο είναι ακόμα μικρά. Αν δηλαδή ζητούν παιχνίδια που ήδη έχουν και δεν τα παίζουν ή παιχνίδια που ξέρετε ότι έχουν ημερομηνία λήξης καθώς πρόκειται πχ για παιχνίδι της "μόδας", προσπαθήστε να τους αλλάξετε γνώμη, καθοδηγώντας τα στις προτιμήσεις τους. Δεν θα κάνετε οικονομία αλλά θα δείτε τα χρήματά σας να πιάνουν κόπο.




Είναι χρήσιμο, να ξεκινήσετε τις αγορές σας νωρίς ώστε να πετύχετε καλύτερες τιμές (αγοράζοντας σε προσφορές & εκπτώσεις, από το εξωτερικό ή από ελληνικά discount e-shops). Ο προγραμματισμός για εμένα είναι το παν και ειδικά σε ότι περιλαμβάνει έξοδα!

Στα δώρα που θα κάνετε στα παιδιά σας (ως γονείς) φροντίστε να βρίσκεται και ένα καλό βιβλίο, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας. Θα το διαβάζετε συχνά τα βράδια πριν τον ύπνο τους, θα μείνει στην βιβλιοθήκη για πολλά χρόνια και τα παιδιά θα απολαύσουν όλες τις ευεργετικές ιδιότητες της ανάγνωσης ενός παραμυθιού ή παιδικού λογοτεχνικού έργου! Επίσης ίσως κάποτε τα καταφέρουμε στην ερώτηση συγγενών και φίλων "τι δώρο θες για τα γενέθλιά σου;" να απαντήσουν " ένα βιβλίο!".

Ακολουθούν όμορφες και οικονομικές ιδέες για δώρα ενηλίκων!


Στα δώρα ομορφιάς μια γυναίκα δεν λέει ποτέ "όχι". Ποτέ! Αν τώρα εσείς αφιερώσετε χρόνο για να κάνετε όμορφους συνδυασμούς, νομίζω το δώρο σας θα το θυμάται πάντα! Ας πούμε...


Βερνίκι νυχιών, λοσιόν ποδιών, funky διαχωριστικά δακτύλων και ένα ζευγάρι καλτσάκια. Το οπτικό αποτέλεσμα λέει ακόμα περισσότερα!




Αν έχετε όρεξη για εκτυπώσεις και γιορτινές συσκευασίες, ακόμα και λιγότερα προϊόντα, προσφέρουν οπτική ικανοποίηση.






Αν έχετε διάθεση για κατασκευές, μια ιδέα και λίγα υλικά μπορούν να αποτελέσουν όμορφο οπτικό αποτέλεσμα!





Τα αλεξανδρινά είναι τα λουλούδια των γιορτών και δικαιωματικά καταλαμβάνουν χώρο στην καρδιά μας. Θεωρώντας πως μιλώ εξ ονόματος και άλλων γυναικών, 1 γλάστρα αλεξανδρινό ως δώρο είναι πάντα ευπρόσδεκτη!



Μη σνομπάρετε ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο στολίδι για δώρο! Μένει στον παραλήπτη για χρόνια και αποκτά μια ιστορία!




1 ζευγάρι ζεστές παντόφλες γεμισμένες με γλυκιές λιχουδιές για τις δύσκολες ώρες! 



Για τις cook & pastry lovers ένα τέτοιο δώρο δεν θα περάσει απαρατήρητο! Ειδικά για τις πολυάσχολες, το μείγμα μπισκότων θα τους λύσει τα χέρια!




Εάν ασχοληθείτε προσωπικά και με τη συνταγή αυτού δε, θα σας λατρέψουν!




Για τους πολύ κοντινούς σας ανθρώπους, παππούδες - γιαγιάδες & νονούς, επιλέξτε να δημιουργήσετε ένα ημερολόγιο του νέου έτους με φωτογραφίες των παιδιών σας! Είναι εύκολο, οικονομικό και συγκινεί πάντα!  




Μια όμορφη κορνίζα και μια εκτυπωμένη φωτογραφία των παραληπτών του δώρου (ή των παιδιών σας εάν πρόκειται για τους παππούδες! )είναι μια γλυκιά χειρονομία!


Αν είστε χρυσοχέρες και σας αρέσει να φτιάχνετε νοστιμιές, δείτε πως ένα απλό cake μεταμορφώνεται σε υπέροχο γιορτινό δώρο χωρίς κόπο!




Τέλος, ένα κουπόνι για κάποια υπηρεσία (μανικιούρ/κομμωτήριο/θέατρο/ πλυντήριο αυτοκινήτων κ.α.) να είστε σίγουρες πως θα εκτιμηθεί δεόντως! Έτσι, οι παραλήπτες θα απολαύσουν αυτό που επιθυμούν δωρεάν και εσείς θα έχετε κάνει ένα επιτυχημένο και οικονομικό δώρο. 

Συμβουλές!

Όλα τα παραπάνω, προϋποθέτουν έναν σχετικό προγραμματισμό ώστε να ξέρετε τι θέλετε για τον καθένα, τι ποσό μπορείτε να διαθέσετε για το καθετί και ποιο μήνα θα καταφέρετε να αγοράσετε ποια δώρα. 

Φτιάξτε λίστες παραληπτών. Σημειώστε δίπλα τι θα τους φαινόταν χρήσιμο σύμφωνα με τις ανάγκες ή το γούστο τους και παραδίπλα αναφέρετε ότι σχετικό πέφτει στην αντίληψή σας και την τιμή του. Έτσι θα καταφέρετε να κάνετε το καλύτερο δυνατό δώρο στον καθένα, στην τιμή, τον χρόνο και τον τρόπο που σας βολεύει.  Όλοι ευτυχισμένοι! 

Μη ξεχάσετε να φροντίσετε το αμπαλάζ! Παιχνιδιάρικο για τα παιδιά, εντυπωσιακό για τους ενήλικες! Μπορείτε να βρείτε ιδέες σε παλαιότερη ανάρτησή μου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου