Τρίτη 21 Απριλίου 2015

12 τροφές για όνειρα γλυκά!



Αν είστε απ αυτούς που δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε ακόμα και έπειτα από μια κουραστική ημέρα, προτού δοκιμάσετε άλλες λύσεις, όπως το μέτρημα προβάτων για παράδειγμα, σας έχω 12 τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε ευκολότερα!

1. Αφέψημα χαμομηλιού


Χαλαρώνει νεύρα και μύες και στέλνει το σωστό μήνυμα στον εγκέφαλο!

2. Κατσαρό λάχανο



Μπορεί να σας εκπλήσσει που βρίσκεται το λάχανο στη λίστα αλλά πρόκειται για φαγητό πλούσιο σε ασβέστιο το οποίο βοηθά τον εγκέφαλο για τη δημιουργία της μελατονίνης - μια ορμόνη που βοηθά στη ρύθμιση του φυσικού κύκλου του ύπνου.


3.  Πρέτζελ



Λίγα πρέτζελ ανεβάζουν στα φυσιολογικά τα επίπεδα του σακχάρου του αίματος!


4. Βρώμη



Είναι ένα δύο σε ένα τρόφιμο, καθώς είναι τόσο πλούσια σε μελατονίνη όσο χρήσιμη για την αύξηση του σακχάρου στο αίμα σας. Απλά προσπαθήστε να αποφεύγετε τα γλυκά toppings, αν είναι δυνατόν!

5. Αμύγδαλα



Εκτός απ το γεγονός πως πρόκειται για μια απ τις πιο υγιεινές τροφές, είναι πλούσια σε τρυπτοφάνη και μελατονίνη καθιστώντας τα ιδανική προ ύπνου τροφή!

6. Ψάρια



Τόνος, σολομός, γλωσσα ... Όποιο και να διαλέξετε, θα είναι σίγουρα  πλούσιο σε βιταμίνη Β6, μια άλλη μεγάλη καταλύτης για την παραγωγή της μελατονίνης.


7. Χυμός κεράσι


Πλούσιο σε μελατονίνη. Μελέτες έχουν δείξει ότι ακόμη και οι άνθρωποι που πάσχουν από αϋπνία έχουν τη δυνατότητα να κοιμούνται περισσότερο όταν πίνουν δύο ποτήρια την ημέρα.


8. Γιαούρτι







Τροφή πλούσια σε ασβέστιο, άκρως βοηθητικό στο να "χτίσεις" πρόγραμμα ύπνου!


9. Μπανάνα


Δεν είναι μόνο πλούσιες σε κάλιο (αν πάσχετε από μυϊκές κράμπες είναι η σωτηρία σας!), αλλά είναι επίσης πλούσιες σε βιταμίνη Β6, άκρως χρήσιμη για την ενεργοποίηση της παραγωγής μελατονίνης.


10. Miso σούπα




Σούπα με πάστα από σόγια που έχει υποστεί ζύμωση με κριθάρι ή ρύζι βύνης και χρησιμοποιείται στην Ιαπωνική κουζίνα. Είναι πλούσια σε αμινοξέα, τα οποία, όπως θα μαντέψατε, ενισχύει τα επίπεδα της μελατονίνης.

11. Γλυκοπατάτα


Οι Γλυκοπατάτες είναι γεμάτες κάλιο, το οποίο χαλαρώνει τους μυς, ηρεμεί τα νεύρα και βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος.

12. Ανανάς




Σούπερ φρούτο με υψηλά επίπεδα μελατονίνης!


Όνειρα γλυκά!


Πηγή: http://www.bustle.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου