Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Spoiler Allert! Derek Shepherd is gone!

Είναι η πιο εκνευριστική στιγμή για τους φίλους των (κυρίως Αμερικάνικων) τηλεοπτικών σειρών. Η στιγμή που ο αγαπημένος σου χαρακτήρας "σκοτώνεται". Του γεγονότος αυτού, συνήθως ακολουθούν τα γνωστά 5 στάδια του πένθους μόνο που διανθίζονται από κάποια άλλα του μίσους! 1ον το αρνείσαι. "Όχι, δεν είναι δυνατόν! Θα αναστηθεί! Θα είναι flash forward ή θα βλέπει εφιάλτη!". 2ον Θυμός. "Αν είναι δυνατόν! Τι γελοίος τύπος είναι ο παραγωγός; Αμ ο σεναριογράφος! Πόσο τρελός είναι που πέθανε τον πρωταγωνιστή; Δεν πρόκειται να ξαναδώ ούτε τρέιλερ απ τη σειρά!" 3ον διαπραγμάτευση. "Έλα, πλάκα μας κάνει, κάποιο τέχνασμα θα βρει να τον αναστήσει. Αν συμβεί αυτό, θα αντιπαρέλθω της ανοησίας της πράξης αυτής και θα ξαναδώ τη σειρά"




4ον Κατάθλιψη. Δεν θες να δεις ΚΑΜΙΑ απ τις σειρές που βλέπεις γιατί έχεις στεναχωρηθεί τόσο πολύ απ την εξέλιξη αυτή που φοβάσαι πως θα σου "πεθάνουν" όλοι οι αγαπημένοι πρωταγωνιστές ΟΛΩΝ των σειρών που παρακολουθείς! 5ον αποδοχή (+μίσος για τους παραγωγούς/ σεναριογράφους/σκηνοθέτες και τους βοηθούς αυτών που δεν τους κοπάνησαν το MAC στο κεφάλι μόλις διάβασαν τι σκοπεύουν να κάνουν. Ακόμα και για τη μακιγιέρ που ΤΟΛΜΗΣΕ να δημιουργήσει καταφανέστατα τραύματα στον πρωταγωνιστή). Είναι η φάση που πλέον αποδέχεσαι πως την πάτησες. Πως έχασες ώρες απ τη ζωή σου, δοσμένη στην εκάστοτε σειρά, αγαπώντας έναν χαρακτήρα δημιούργημα μυθοπλασίας τον οποίο κάποιος βλάκας αποφάσισε να τον πεθάνει! Στείλτον σε άλλη πόλη ρε άνθρωπε! Να υπάρχει μια ελπίδα να τον ξαναδείς! Βέβαια οι ώρες που έχασες απ τη ζωή σου παρακολουθώντας LOST για να φας το finale του, δεν συγκρίνονται με κανένα θάνατο κανενός χαρακτήρα, αλλά λέμε τώρα! Που θέλω να καταλήξω; 


Η είδηση που έφτασε απ την Αμερική όπου έχει ήδη παιχτεί το 21ο επεισόδιο της  11ης σειράς της αγαπημένης τηλεοπτικής σειράς Grey's Anatomy (αναμένεται στο foxlife το βράδυ της Τετάρτης 29/4 στις 21.00) και θέλει τον πρωταγωνιστή - σύμβολο, τον νευροχειρουργό Dr Derek Shepherd (κατά κόσμον Patrick Dempsey) να χάνει τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα έχει σοκάρει τους αναρίθμητους fans ανά τον κόσμο! Τα social media έχουν κατακλυστεί από εκδηλώσεις οργής και μίσους κατά της παραγωγού της σειράς Shonda Rhimes καθώς θεωρείται υπαίτια για αυτή την εξέλιξη! 



Ο χαρακτήρας που πρωταγωνίστησε επί  241 επεισόδια βρίσκει φρικτό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα αφού προηγουμένως έσωσε τη ζωή τετραμελούς οικογένειας σε άλλο τροχαίο!  Στο τέλος του επεισοδίου, ανακηρύσσεται εγκεφαλικά νεκρός, ενώ η σύζυγός του Meredith με δάκρυα στα μάτια τραβάει την πρίζα του μηχανήματος που τον κρατά στη ζωή. Το δε επεισόδιο έχει τίτλο: «Πώς να σώσεις μια ζωή».






Την Πέμπτη η παραγωγός της σειράς, Shonda Rhimes εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαριστούσε τον Dempsey για την άψογη μεταφορά του δημοφιλούς γιατρού στη μικρή οθόνη. «Ο Derek Shepherd είναι και θα είναι ένας σημαντικός χαρακτήρας για μένα, για τη Meredith και τους φαν. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα έλεγα αντίο στον "McDreamy"».





Φήμες λένε ότι ο γιατρός αποδήμησε εις Κύριον γιατί τσακώθηκε με την παραγωγό. Η αλήθεια (;) είναι πως ο Dempsey είχε δηλώσει αρκετές φορές πως δεν θεωρεί πως ο ρόλος έχει να δώσει κάτι άλλο στη σειρά. Το  επίμαχο επεισόδιο γράφτηκε αποκλειστικά από τη δημιουργό του «Grey’s Anatomy», Shonda Rhimes ύστερα από επιθυμία του ηθοποιού ο οποίος δήλωσε: «Ήταν μια φυσική εξέλιξη της ιστορίας έτσι όπως εξελισσόταν. Μάλλον ήρθε η ώρα», είπε ο Dempsey. 

Πρόκειται για μια σειρά την οποία έβλεπα περιστασιακά στα ελληνικά αναλογικά κανάλια. Κατά τη διάρκεια της 2ης εγκυμοσύνης την έπιασα απ την αρχή στο foxlife και αφού μόλις προ ημερών "έφαγα" τον θάνατο του Mark Sloan και της Lexi Grey (ενώ είχαν προηγηθεί οι θάνατοι του Denis Dukete, George O' Maley και της Adele Weber και η φυγή της καρκινοπαθούς Izzie Stevens) τώρα έρχεται και η πλέον τρομερή απώλεια, αυτή του Derek! Πάντα σε τόσο "δυνατές" απώλειες, η απορία είναι πως θα συνεχίσει η σειρά να υπάρχει. Η απάντηση προφανώς θα δοθεί επί της οθόνης! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου