Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Ελαφρύ και εύκολο Πασχαλινό γλυκάκι!

Σας αποχαιρετώ για τις προσεχείς ημέρες με ένα γλυκάκι πανεύκολο που "μυρίζει" Πάσχα, ιδανικό επιδόρπιο μετά την αυριανή μάχη με τα αμνοερίφια!




Απαιτούνται λίγα υλικά και ελάχιστος κόπος! Προλαβαίνετε ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ και μπορείτε να το φτιάξετε μέσα σε 15 λεπτά!


ΥΛΙΚΑ:


Για τη βάση:

1 τσουρέκι κομμένο σε φέτες

Για το σιρόπι:

2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
φλούδα από 1 πορτοκάλι

Για την κρέμα:

1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
400ml γάλα πλήρες
1-2 κρυσταλλάκια μαστίχα
1 κουταλάκι του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη

Για τη διακόσμηση:

500 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ
Τριμμένο ανάλατο φυστίκι Αιγίνης



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


-Σε ένα σκεύος στρώνετε τις φέτες του τσουρεκιού (ένα απ αυτά που σας έφεραν δώρο αυτές τις ημέρες ή ακόμα καλύτερα, ένα απ αυτά που φτιάξατε μόνες σας!).

-Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το σιρόπι 2-3 λεπτά απ το σημείο βρασμού και αποσύρετε.

-Με ένα πινέλο σιροπιάζετε το τσουρέκι στο σημείο της αρεσκείας σας. Αν το θέλετε πολύ σιροπιασμένο, ίσως δεν σας φτάσει η ποσότητα που σας έδωσα. Ο κανόνας για αυτό το γλυκάκι, είναι 2 υγρό προς 1 ζάχαρη αν θέλετε να φτιάξετε επιπλέον!

-Σε ένα μπολάκι τοποθετείστε τη μαστίχα (προσοχή στην ποσότητα, αν βάλετε πολύ θα πικρίσει το γλυκό σας! Για να είστε βέβαιη, καλύτερα να βάλετε λίγη. Το άρωμά της θα το δώσει οπωσδήποτε!) μαζί με τη ζάχαρη και χτυπήστε με το γουδοχέρι ή όποιο άλλο αντικείμενο έχετε στην κουζίνα σας και μπορεί να πάρει τον ρόλο αυτό. Εγώ για παράδειγμα, χρησιμοποιώ την άκρη του πλάστη σιλικόνης που διαθέτω! Σκοπός είναι να διαλυθεί τελείως η μαστίχα. Η ζάχαρη δε, παίζει βοηθητικό προς αυτή την κατεύθυνση ρόλο και μόνο γι αυτό τη βάζουμε.

-Στο μίξερ τοποθετείτε το περιεχόμενο του φακέλου της έτοιμης κρέμας ζαχαροπλαστικής και το γάλα (αναγράφεται στις οδηγίες τόσο η ποσότητα που απαιτείται όσο και η παραλλαγή με κρέμα γάλακτος και γάλα μαζί!). Ρίχνετε στον κάδο και τη μαστίχα και χτυπάτε για τον χρόνο που απαιτείται, δηλαδή 5 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα. (Προσοχή ΚΑΙ εδώ! Αν έχετε κουζινομηχανές με μεγάλη ισχύ, θα μειώσετε ή τον χρόνο ή την ταχύτητα!)

-Αδειάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής πάνω στο σιροπιασμένο τσουρέκι και τοποθετείτε στο ψυγείο.

-Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ, τοποθετείτε σε κορνέ και γαρνίρετε πάνω απ την κρέμα ζαχαροπλαστικής.

-Τελειώνετε με το χοντροκομμένο φυστίκι αιγίνης και απολαμβάνετε!


Όπως καταλάβατε, πρόκειται για παραλλαγή του πολίτικου εκμέκ (το αυθεντικό γίνεται με τσουρέκι όπως αυτή η συνταγή) με την προσθήκη μαστίχας στην κρέμα ώστε να έχει αυθεντικά αρώματα Πάσχα!

Πρόκειται για ένα εύκολο, νόστιμο και ελαφρύ γλυκό, απολύτως ταιριαστό με τις ημέρες αυτές και επιπροσθέτως δεν πετάτε τσουρέκι που μπαγιάτευσε!


Καλή Ανάσταση με υγεία σε όλους!


Υ.Γ. Η φωτογραφία έχει "δανειστεί" από το διαδίκτυο, επιφυλάσσομαι για την αντικατάστασή της με δική μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου