Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Το μικρό, υπέροχο μπαλκόνι μου!

Όχι το δικό μου, οποιοδήποτε μπαλκόνι, μικρό ή μεγαλύτερο μπορεί να γίνει ένας εξαιρετικός χώρος χαλάρωσης στον οποίο θα ανυπομονείτε να καταφύγετε στην αρχή, τη μέση ή το τέλος κάθε ημέρας!
Μιας και σήμερα έπεσα πάνω σε 2 άρθρα με το ίδιο θέμα, θα κάνω κι εγώ την "έρευνά" μου και θα σας παρουσιάσω μικρά μα τόσο όμορφα μπαλκόνια με σκοπό να σας δώσω ιδέες για τη διακόσμηση των μπαλκονιών σας όποιο μέγεθος κι αν έχουν! Απ τις εικόνες θα καταλάβετε πως κανένας εξωτερικός χώρος, όσο μικρός κι αν είναι δεν πρέπει να θεωρείται "χαμένη υπόθεση". Και όχι. Το μικρό πίσω μπαλκόνι με την εξαιρετική θέα δεν είναι και δεν πρέπει να είναι αποθηκευτικός χώρος για τις σκούπες και τις σφουγγαρίστρες σας!



Do It Yourself κατασκευή γωνιακού καναπέ με ξύλινο καφασωτό. Μαξιλάρια, τραπεζάκι, γλαστρούλες με χρώματα κι αρώματα, κεράκια και είστε έτοιμοι! 



Λακαριστός πάγκος, 2 σκαμπό και ένα τραπεζάκι αρκούν για ένα πιο μίνιμαλ μπαλκόνι.




 
Με τόσο χρώμα, ποιος χρειάζεται περιττά έπιπλα; Αρκούν 2 ξύλινοι πάγκοι τοποθετημένοι σε γωνία, μαξιλάρια καθίσματος και cozy χρωματιστές μαξιλάρες! Σημαντικό και καθόλου περιττό το έντονο χρώμα στον τοίχο που μεγαλώνει τον χώρο στο μάτι!



Η πιο απλή κατασκευή ever! Με 4 παλέτες έχεις ένα super outdoor καθιστικό που θα λατρέψουν οι φίλοι σου! Ειδικά αν είσαι φοιτητής ή εργένης, το παραπάνω στυλ είναι και κομψό και όμορφο! Μη ξεχάσεις τα μαξιλάρια να είναι στα χρώματα που αγαπάς! Υ.Γ. Το χαλί είναι προαιρετικό, μη τρομάζεις! 



Ομορφιά με το "τίποτα"! 1 τραπεζάκι, 2 καρέκλες και πολλά αξεσουάρ που όμως δεν θα βρίσκονται στο έδαφος αλλά θα μεγαλώνουν τον χώρο καθ' ύψος προσθέτοντας ομορφιά και ζεστή ατμόσφαιρα. Ηλιακά κρεμαστά φωτιστικά, φαναράκια κρεμασμένα ψηλά με αρωματικά κεριά και ίσως μια γλάστρα με ψηλόλιγνο φυτό στη γωνία του μπαλκονιού, συνθέτουν ειδυλλιακό σκηνικό!



Αν το μπαλκόνι σας είναι πλατύ μα όχι φαρδύ, αυτό δεν θα έπρεπε να αποτελεί πρόβλημα! Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να έχετε αρκετά καθίσματα σε διαφορετικές μορφές! Τοποθετείστε στη γωνία μια ξύλινη κατασκευή καναπέ και πιο πέρα το γνώριμο τραπεζάκι με 2 καρέκλες. Παίξτε και στα δυο με τον ίδιο χρωματικό συνδυασμό για να "δένει" η εικόνα!




Επιλέξτε half table, τοποθετείστε το στα κάγκελα και ανοίξτε έτσι χώρο για τις καρέκλες. Λιτό μα όμορφο αποτέλεσμα!




Υπέροχο country style μπαλκόνι, με χρήση έντονων χρωμάτων στα υφάσματα!




"Ήσυχο" ethnic style  με ελάχιστα διακοσμητικά καθώς την παράσταση κλέβει το χαλάκι!




Μεταλλικός καναπές, λευκό- μαύρο και ένα σκαμπό στον ρόλο του τραπεζιού αρκούν!



Αν τα κάγκελά σας είναι σαν της φωτογραφίας, δηλαδή μια κουπαστή πάνω απ τον τσιμεντένιο τοίχο, χρησιμοποιείστε την επιφάνεια για διακοσμητικά της αρεσκείας σας και καθίστε παρέα με τα αγαπημένα σας φυτά να απολαύσετε τη βραδιά!



Η τρανή απόδειξη πως δεν έχει σημασία το μέγεθος αφού με τα χρώματα μπορείς να δώσεις χαρακτήρα!




Η pop άνοιξη στο μπαλκόνι σου! Σημαντικό ατού τα μεταλλικά στιβαζόμενα σκαμπό ώστε να μη σου τρώνε χώρο που δεν έχεις όταν είσαι μόνος!



Και καρέκλα και τραπέζι και φυτά σε τόσο μικρό χώρο! Αν θες, όλα χωράνε!




Ποιος είπε πως η μοναξιά δεν θέλει στυλ; Εξαιρετική διακόσμηση, υπέροχος χώρος για να απολαύσεις θέα και ένα καλό βιβλίο ταυτόχρονα!





Αν αγαπάτε τα φυτά και ο χώρος δεν ενδείκνυται για να έχετε όσα θέλετε, οι παραπάνω τρόποι είναι σίγουρα η λύση!



Δεν είναι κρίμα να μην εκμεταλλευτείτε το μικρό μπαλκόνι της κρεβατοκάμαρας ώστε να απολαμβάνετε εκεί τη μεσημεριανή σιέστα σας; Εξαιρετικό! Παρατηρήσατε την κουρτίνα αντί τέντας έτσι; Υπέροχο!




Custom made πάγκος κατά μήκος όλου του στενού μαλκονιού, χωράει αρκετά άτομα και δεν χρειάζεται τραπεζάκια καθώς ο πάγκος αναλαμβάνει χρέη καθίσματος και τραπεζιού ταυτόχρονα!



Βαμμένες παλέτες, συνδυασμός χρωμάτων e voila! Υπέροχο καθιστικό μπαλκονιού!



Αν το μπαλκόνι είναι φαρδύ μα όχι και μακρύ, ακόμα και βαριές μεταλλικές κατασκευές επίπλων τακτοποιούνται εξαιρετικά. Το κλειδί και εδώ, είναι φυσικά το χρώμα!



Θα παρατηρήσατε πως στις περισσότερες εικόνες, το πάτωμα δεν είναι το γνώριμό μας πλακάκι. Πολλοί επιλέγουν να "ντύνουν" το μπαλκόνι τους με ξύλινο πάτωμα. Μπορείτε να το βρείτε στην αγορά όμως σε αυτή τη φωτογραφία μπορείτε να δείτε μια ακόμα πιο ιδιαίτερη εφαρμογή. Περιμετρικά στρώθηκαν μεγάλα βότσαλα και στη μέση τοποθετήθηκαν ξύλινες τάβλες. Υπέροχο;


Οι ιδέες επί του θέματος είναι ανεξάντλητες και σίγουρα θα επανέλθω! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου