Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Πατάτες σαν τηγανιτές!

Σίγουρα πολλές πλέον έχετε ακούσει για αυτό τον έξυπνο τρόπο, πιθανότατα τον έχετε δοκιμάσει κιόλας. Για όσες δεν το τολμήσατε ακόμα, ιδού ο τρόπος για πατάτες σαν τηγανιτές, χωρίς πολλά λάδια, πλύσιμο τηγανιού και καθάρισμα πάγκου και εστίας! Σαφώς και οι υπέρμαχοι της τηγανιτής πατάτας δεν συμβιβάζονται με ημίμετρα αλλά όλοι οι υπόλοιποι θα ενθουσιαστείτε! Υγιεινότερες και ευκολότερες πατατούλες! Κοπιάστε!





ΥΛΙΚΑ:

Πατάτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμένο πιπέρι
Ρίγανη
Αντικολλητικό χαρτί


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στρώνετε το αντικολλητικό χαρτί στη λαμαρίνα του φούρνου σας και προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς, στη λειτουργία του αέρα.
Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τις πατάτες όπως όταν πρόκειται να τις τηγανίσετε.
Τις τοποθετείτε σε ένα μπολ (ή κατευθείαν στο ταψί ώστε να μη λερώσετε κανένα σκεύος!) και προσθέτετε ελάχιστο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη όλα κατά βούληση!
Ανακατεύετε και αραδιάζετε στο ταψί. Φροντίστε να μη πατάει η μια πάνω στην άλλη για πιο τραγανό αποτέλεσμα. Για έξτρα τραγανές πατάτες, η οδηγία είναι μόλις τις πλύνετε να τις στεγνώσετε καλά με απορροφητικό χαρτί!
Ψήνετε στη μεσαία θέση μέχρι να ροδίσουν τόσο όσο επιθυμείτε!





Καλή όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου