Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Οι χρυσοί κανόνες για τακτοποιημένη κουζίνα!

Η θεά της οργάνωσης, Martha Steward μας βοηθά να οργανώσουμε την κουζίνα μας με τρόπο που θα διευκολύνει την καθημερινότητά μας!

Πάμε να δούμε τους "χρυσούς" κανόνες για πάντα τακτοποιημένη κουζίνα!

Αποθηκεύστε τα πράγματα εκεί που τα χρησιμοποιείτε!




Κατσαρόλες και τηγάνια είναι καλύτερα σε κάποιο ντουλάπι κοντά στον φούρνο και την εστία. Μπολ ανάμειξης, κοντά στον πάγκο που χρησιμοποιείτε για την παρασκευή τροφίμων.
Πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπίρουνα, κοντά στο πλυντήριο πιάτων!

Ομαδοποιείστε τα αντικείμενά σας!




Αποθηκεύστε όλα τα είδη ψησίματος στο ίδιο ντουλάπι, όλα τα ξύλινα κουτάλια στο ίδιο βάζο ή σταντ, όλα τα μπαχαρικά στο ίδιο συρτάρι.


Αναθεωρήστε την τεχνική αποθήκευσής σας!





Αποθηκεύστε τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα στα πιο προσιτά μέρη της κουζίνας σας. 
Κρατήστε τα πράγματα που χρησιμοποιείτε πιο συχνά στο ύψος των ματιών. Αποθηκεύστε τα βαριά αντικείμενα κάτω από το επίπεδο της μέσης και αντικείμενα που χρησιμοποιείτε πιο σπάνια στα υψηλά ράφια ή σε άλλο χώρο του σπιτιού. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε την υπερμεγέθη πιατέλα σας μόνο μία φορά το χρόνο, δεν χρειάζεται να την αποθηκεύσετε στην κουζίνα. Αντ΄ αυτού, αποθηκεύστε την σε ένα υψηλό ράφι στο γκαράζ ή υπόγειο.

Κάντε ετήσια απογραφή!



Κάντε μια απογραφή όλων των σκευών, πιάτων και εργαλείων σε ετήσια βάση. Απαλλαγείτε από τα περιττά, τα στοιχεία που έχουν καταστραφεί και δεν επισκευάζονται ή πράγματα που δεν χρησιμοποιούνται πλέον.


Συγκεντρώστε τα μικρά αντικείμενα μαζί!




Κρατήστε τα μικρά είδη κουζίνας σε δοχεία, τακτοποιημένα και με ετικέτες! 


Πηγή: http://www.marthastewart.com/
Πηγή φωτογραφιών: pinterest.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου