Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Απίθανο μπανανογλυκό!

Για να σας γλυκάνω που έλειψα τις προηγούμενες ημέρες (όταν τα παιδιά αρρωσταίνουν, το μόνο που ΔΕΝ έχεις είναι χρόνο!) θα μοιραστώ μαζί σας ένα εξαιρετικό, εύκολο και - εννοείται- γρήγορο γλυκό ψυγείου που αγαπούν μικροί και μεγάλοι! Το φτιάχνω αρκετά χρόνια, απ όταν το είχα "αλιεύσει" στο www.greekmasa.gr! Πέρυσι το έφτιαξα στη γιορτή της κόρης μου και μου τόνισε πως θέλει αυτό το γλυκό να φτιάχνω κάθε χρόνο στη γιορτή της! Φρόντισε να μου το θυμίσει τις προάλλες οπότε το φτιάξαμε μαζί την Κυριακή ώστε να παγώσει αρκετά(και να ενωθούν οι γεύσεις) ως τη Δευτέρα!

Για ένα μεγάλο πυρέξ θα χρειαστείτε:

ΥΛΙΚΑ: 

1 φυτική σαντιγύ Morfat (σε κονσέρβα)
1 ζαχαρούχο γάλα
1 πακέτο μπισκότα digestive
3 μπανάνες
100 γρ κουβερτούρα τριμμένη, ψιλοκομμένη ή χοντροκομμένη (όπως επιθυμείτε να τη βρίσκεται μέσα στην κουταλιά σας!)
Μπισκότα Petit beure
Λίγο γάλα


Για την επικάλυψη:

300γρ κουβερτούρα
200γρ κρέμα γάλακτος (μπορείτε και light)
Τριμμένα petit beure


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


-Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε τη σαντιγύ (ΑΝ θυμηθείτε τη βάζετε μισή ώρα στο ψυγείο κλειστή πριν ξεκινήσετε. Εγώ πάντα το ξεχνάω και μια χαρά σφίγγει) και το ζαχαρούχο και τα αφήνετε να χτυπηθούν σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά



-Στο multi τρίβετε τα digestive να γίνουν σκόνη και τα αφήνετε στην άκρη




-Κόβετε την κουβερτούρα στο μέγεθος που επιθυμείτε (η αλήθεια είναι πως επειδή στο ψυγείο σκληραίνει η σοκολάτα, καλό θα ήταν τα κομμάτια να είναι μικρά, μη σπάσουμε κανένα δοντάκι!)




-Στο μείγμα της κρέμας, προσθέτουμε τα μπισκότα σε σκόνη, την κουβερτούρα και τις μπανάνες κομμένες σε ροδελίτσες (μπορείτε να βάλετε και 4 μπανάνες αν το επιθυμείτε). Ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί και τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να μπουν σο purex 


-Στο ταψάκι που θα στρώσετε το γλυκό σας, δημιουργείτε πάτο από τα petit beure και τα "βρέχετε" με φρέσκο γαλατάκι (στην αρχική συνταγή, δεν υπάρχει γάλα αλλά κονιάκ. Επειδή τρώνε παιδιά εγώ δεν βάζω αλκοόλ αλλά αν εσείς απευθύνεστε σε ενήλικες μπορείτε να βάλετε μόνο κονιάκ ή γάλα και κονιάκ μαζί! Το τελευταίο το έχω κάνει κατά το παρελθόν)



-Στρώνετε από πάνω το μείγμα της κρέμας και τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε την επικάλυψη




-Σε ένα μπολ τοποθετείτε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος. Καλύπτετε με μεμβράνη και το βάζετε στο φούρνο μικροκυμμάτων για 1,5 λεπτό στα 600W. (Φυσικά μπορείτε να το κάνετε παραδοσιακά, δηλαδή να ζεστάνετε έως το σημείο βρασμού την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και να τη ρίξετε πάνω απ την κουβερτούρα αλλά έτσι λερώνετε 2 σκεύη! ) Αφαιρείτε τη μεμβράνη και ανακατεύετε με μια μαριζ (σπάτουλα σιλικόνης) στο κέντρο του μείγματος με κυκλικές κινήσεις έως ότου δεν φαίνεται πια η κρέμα και η σοκολάτα έχει λιώσει πλήρως.



-Απλώνετε τη ganace πάνω απ την κρέμα


-Τρίβετε με το χέρι και πασπαλίζετε μπισκότα petit beure στην επιφάνεια του γλυκού σας. Τοποθετείτε στο ψυγείο για 5-6 ώρες (ιδανικά ένα βράδυ) και καλή απόλαυση!





Υπάρχουν διαφοροποιήσεις απ την αρχική συνταγή όσον αφορά τις δοσολογίες αλλά είναι απολύτως επιβεβαιωμένο ότι το γλυκό σας θα βγει εξαιρετικό!
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου