Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Ξίδι το θαυματουργό μέρος 1ο!

Αν δεν έχετε υπόψιν σας πόσο μπορεί να συμβάλει το λευκό ξίδι στην καθαριότητα του σπιτιού μας, δε ξέρετε τι χάνετε! Γι αυτό είμαστε εδώ, να ανταλλάσσουμε ιδέες και συμβουλές!

Σε αυτό το πρώτο μέρος δεν θα δούμε που μπορεί το ξίδι να αντικαταστήσει τα χημικά καθαριστικά αλλά θα περιοριστούμε στα άλατα που συναντάμε στις καθημερινές εργασίες στην κουζίνα μας.

Λόγω μωρού, αυτό το διάστημα έρχομαι καθημερινά αντιμέτωπη με τα άλατα. Στον αποστειρωτή, στον βραστήρα, στον θερμό, στο κατσαρολάκι ή το μπρίκι που βράζω νερό, ακόμα και στο στραγγιστήρι των μπιμπερό.


Ξεκινάμε;


Το κατσαρολάκι που βράζουμε νερό, ακόμα κι αν σαπουνιστεί, χάνει τη θαμπάδα του.





Τι θα κάνετε για να λάμψει; Μόλις ολοκληρώσετε το βράσιμο του νερού, γεμίστε πάλι με νερό βρύσης, προσθέστε λίγο λευκό ξίδι και τοποθετήστε το στο ζεστό (αλλά κλειστό μάτι) της κουζίνας. Αφήστε τον χρόνο να κάνει τη δουλειά του.





 Μπορείτε και να το βράσετε αλλά 1ο θα καταναλώσετε επιπλέον ρεύμα και 2ον θα μυρίσει το σπίτι ξίδι!






Ο αποστειρωτής τώρα, συχνά μαζεύει άλατα στην πλάκα του.




Τοποθετείστε 100μλ βραστό νερό και 100μλ λευκό ξίδι και αφήστε το 40'-60'





Έπειτα πάρτε μια οδοντόβουρτσα (έχω αγοράσει μια οικονομική για δουλειές της κουζίνας) και τρίψτε ελαφρά




Καθαρίστε με χαρτί κουζίνας και είστε έτοιμες!

Τώρα πάμε στο καλαθάκι του αποστειρωτή...





Σε ένα μπολ, τοποθετήστε το σφουγγαράκι σας, την οδοντόβουρτσα, καυτό νερό, λευκό ξίδι και ελάχιστο σαπούνι για τα βρεφικά σκεύη. Τρίψτε καλά το καλαθάκι και ξεβγάλτε.


Έτοιμο!





Φυσικά, μετά από λίγους βρασμούς ο βραστήρας σας μοιάζει κάπως έτσι.





Βάλτε λευκό ξίδι και νερό μέχρι το μέγιστη χωρητικότητα και βάλτε να βράσει. Μην αδειάσετε το νερο-ξιδο! Αφήστε το 2-3 ώρες μέσα στον βραστήρα. Μόλις περάσει αυτό το διάστημα, αδειάστε και γεμίστε με σκέτο νερό αυτή τη φορά. Βράστε και αδειάστε το νερό. Σαν καινούριος!


Ο θερμός τώρα, καλό είναι τουλάχιστον κάθε 2 μέρες να καθαρίζεται από τα άλατα. Τοποθετήστε μέσα βραστό νερό, λίγο ξίδι και αφήστε. Μπορείτε να αφήσετε μέσα τη βούρτσα των μπουκαλιών ώστε να απολυμανθεί!




Φυσικά, μην αμελείτε να βάζετε συχνά τα σφουγγάρια και τα wettex σας σε καυτό νερό και ξίδι ώστε να απολυμαίνονται. Το ίδιο ισχύει και για τα σφουγγάρια σώματος! Έτσι τους εξασφαλίζετε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μακριά από βακτήρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου