Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015

Πορτοκαλένιο τσουρεκο-κέικ με γλάσο πραλίνας σοκολάτας!

Δοκιμασμένη, πετυχημένη και νοστιμότατη συνταγή! 
Δεν είναι ακριβώς κέικ αλλά ούτε και τσουρέκι! Είναι κάτι μεταξύ των δυο μα είναι πεντανόστιμο!




Για μια κανονική μακρόστενη φόρμα του κέικ, θα χρειαστείτε:

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
3/4 της κούπας ζάχαρη 
4 κουταλάκια του γλυκού baking powder 
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
1/2 κουταλάκι κανέλα 
Το ξύσμα από 2 πορτοκάλια 
1/3 της κούπας κρύο βούτυρο (76 γρ) κομμένο σε κομματάκια 
2 αυγά 
Χυμό από 3 πορτοκάλια 

Για το γλάσο πραλίνας 

2 κουταλιές της σούπας έτοιμη πραλίνα φουντουκιού 
1 κουταλάκι ζεστό γάλα 


Για το γλάσο πορτοκάλι 

3 κουταλιές της σούπας χυμός πορτοκαλιού 
1 κούπα άχνη ζάχαρη 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς, αντιστάσεις.
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και την ζάχαρη, το baking powder, το αλάτι, την κανέλα  και το ξύσμα. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια το βούτυρο και το προσθέτουμε στο μείγμα του αλευριού. Με τα χέρια μας τρίβουμε ανάμεσα στα δάχτυλά μας τα κομματάκια του βουτύρου (δεν θέλουμε να λιώσουν τελείως).


Χτυπάμε με μίξερ τα αυγά με τον χυμό και τα προσθέτουμε στο μείγμα του αλευριού ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. Το μείγμα θα είναι αρκετά σφιχτό δεν θα μοιάζει με το μείγμα του κέικ.
Βουτυρο- αλευρώνουμε ελαφρώς τη φόρμα του κέικ και προσθέτουμε το μείγμα. Το στρώνουμε με το κουτάλι και ψήνουμε για 30 - 35 λεπτά. Αφήνουμε μέσα στο ταψί για 10 λεπτά και στην συνέχεια το βγάζουμε από την φόρμα.


Για το γλάσο πραλίνας ανακατεύουμε την πραλίνα με το γάλα και καλύπτουμε το κέικ


Για το γλάσο πορτοκαλιού, ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκάλι με την ζάχαρη άχνη και στολίζουμε το κέικ επίσης με κουτάλι.



Αρχική συνταγή:
http://eri-captaincook.blogspot.gr/2012/11/2.html#sthash.M0CXGEeF.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου