Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Περίσσεψε κιμάς; Νόστιμο "κριθαρότο" στη στιγμή!

Πολλές φορές τυχαίνει να περισσέψει μαγειρεμένος κιμάς, η ποσότητα όμως δεν επαρκεί ώστε να φάει όλη η οικογένεια εκ νέου μακαρόνια με κιμά.

Αφού το φαινόμενο επαναλήφθηκε αρκετές φορές, σκέφτηκα πως θα μπορούσε να γίνει μια σύβραση με κριθαράκι ώστε και το ζυμαρικό να μη φάμε σκέτο και ο κιμάς να μη πεταχτεί. Και φυσικά πρόκειται για ένα πολύ γρήγορο φαγητό καθώς ο κιμάς είναι ήδη βρασμένος.






Για 3 άτομα

ΥΛΙΚΑ:


300γρ. κριθαράκι
1 γεμάτη κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 ζωμό κότας  (ή λαχανικών)
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
κιμά μαγειρεμένο
ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε 2-3 κσ ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κριθαράκι να τσιγαριστεί. Ανακατεύουμε συνεχώς.  Μόλις πάρει χρυσό χρώμα (όχι καφέ) προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε. Είναι σημαντικό να τσιγαριστεί και ο πελτές. Προσθέτουμε το ζελεδάκι- ζωμό κότας και ανακατεύουμε.






Σε ένα κατσαρολάκι έχουμε νερό που κρατάμε ζεστό. Προσθέτουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε. Μόλις πιει το νερό, προσθέτουμε κι άλλο. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να βράζει το ζυμαρικό. Τέλος, προσθέτουμε τον μαγειρεμένο κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο φαγητό.




Υ,Γ. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς γιατί το κριθαράκι "πιάνει" στην κατσαρόλα.




Υ.Γ.2 Μπορείτε να το κάνετε κανονικό κριθαρότο, σβήνοντας με λευκό κρασί πριν προσθέσετε νερό, και δένοντας με λίγο βούτυρο και παρμεζάνα εκτός φωτιάς στο τέλος του μαγειρέματος!


Καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου