Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

DIY: Έξυπνη επιλογή διακόσμησης!

Μόλις πρωτο-αντίκρισα την ιδέα, την ερωτεύτηκα! Πόσες μαμάδες δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα χώρου; Που θα χωρέσουν τα παιχνίδια; Πως θα συνδυαστούν αρμονικά παιδικά βιβλία και παιχνίδια; Με ποιο τρόπο θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε τα παιχνίδια ώστε να μη μπερδεύονται συνεχώς δημιουργώντας χάος; Πως θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε μια ζεστή και καλόγουστη γωνιά στο παιδικό δωμάτιο ώστε και το παιδί να χαλαρώνει και να διατηρείται μια σχετική τάξη; Α και ακόμα ένας παράγοντας! Η λύση να είναι οικονομική!

Ιδού!




Ραφιέρα ΙΚΕΑ (πρώην Expedit νυν Kallax)  τοποθετημένη ξαπλωτά
Καλάθια ΙΚΕΑ
Αφρολέξ ντυμένο με ύφασμα της αρεσκείας μας
Προαιρετικά: Μερικά διακοσμητικά μαξιλαράκια

Έτσι, με 100,00 ευρώ περίπου δημιουργείτε μια όμορφη multi-functional γωνιά στο παιδικό δωμάτιο!
Το παιδί μπορεί να χαλαρώνει καθισμένο ή ξαπλωμένο επάνω στον πάγκο, τα βιβλία ή τα παραμύθια του να είναι τακτοποιημένα στα ράφια και τα παιχνίδια "κρυμμένα" στα καλάθια!


Όλοι ευχαριστημένοι!

Tips!

-Το στρώμα μπορεί να είναι ντυμένο με το ύφασμα που έχετε φτιάξει την κουρτίνα του! Εναλλακτικά και εφόσον η κουρτίνα είναι εμπριμέ, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα μόνο χρώμα που υπάρχει στην κουρτίνα και να ντύσετε τα μαξιλαράκια με το ύφασμα της κουρτίνας. Έτσι, το κόστος μειώνεται ακόμα περισσότερο!

Οι έχοντες μικρό χώρο, έλλειψη αποθηκευτικού χώρου (βλέπε συρτάρια) και πολλά αντικείμενα, μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα τέτοια σύνθεση και για το καθιστικό σας!

Όσες έχετε τον απαραίτητο χώρο, μπορείτε να φτιάξετε έναν τέτοιο πάγκο ως εναλλακτικό έπιπλο εισόδου. Εκεί θα μπορείτε να φοράτε ή να βγάζετε τα παπούτσια σας και τα καλάθια μπορούν να αντικατασταθούν από καλόγουστα κουτιά αποθήκευσης παπουτσιών!


Καλή επιτυχία!


Πηγή έμπνευσης:  http://www.littlemomentslikethis.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου