Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Νηστίσιμο Brownie με ταχίνι!

Διανύουμε τη μεγαλύτερη περίοδο νηστείας και τόσο για τους πιστούς που νηστεύουν από την Καθαρά Δευτέρα έως το Πάσχα, όσο και για εκείνους που αγαπούν τα νόστιμα γλυκά, σας έχω μια δοκιμασμένη, πανεύκολη και σούπερ σοκολατένια συνταγή!




Για το σοκολατένιο Brownie με ταχνίνι θα χρειαστείτε:


-200γρ. κουβερτούρα
-150γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-150γρ. χυμό πορτοκαλιού
-Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
-150γρ. ταχίνι
-150γρ. άχνη ζάχαρη

Προαιρετικά:

-50γρ. κονιάκ
-1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπολ ρίχνετε το ξύσμα και τον χυμό απ το πορτοκάλι, το ταχίνι, την άχνη ζάχαρη (τα προαιρετικά αρώματα, αν το επιθυμείτε) και ανακατεύετε. 
Ψιλοκόβετε τα 100 απ τα 200 γραμμάρια κουβερτούρα και τα τοποθετείτε σε μπολ. Σκεπάζετε με μεμβράνη και τοποθετείτε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1'. Ελέγχετε και αν δεν έχει λιώσει βάζετε ακόμα 1'. Ανακατεύετε να λιώσουν όλα τα κομματάκια και προσθέτετε στο μείγμα. 
Προσθέτετε και το αλεύρι και ανακατεύετε καλά.
Κόβετε τα υπόλοιπα 100γρ. της κουβερτούρας στο μέγεθος που επιθυμείτε να βρίσκετε τα κομματάκια μέσα στο brownie και τα προσθέτετε στο μείγμα. 

Λαδώνετε (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μαργαρίνη) καλά ένα πυρίμαχο σκεύος, το πασπαλίζετε με κακάο (αφαιρείτε το παραπανίσιο κακάο) και αδειάζετε το μείγμα.

Ψήνετε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

Αφήνετε να κρυώσει καλά πριν το κόψετε. 

Υ.Γ. Μπορείτε να παραλείψετε το ξύσμα αν προτιμάτε να "βγαίνει" περισσότερο το ταχίνι απ το πορτοκάλι. Αν αντιθέτως προτιμάτε να το κάνετε σούπερ- πορτοκαλένιο, επιλέξτε ταχίνι με πορτοκάλι που κυκλοφορεί στο εμπόριο!

Υ.Γ. 2 Αν δεν έχετε φάει ποτέ ταχίνι, σίγουρα θα έχετε φάει χαλβά. Αν ο χαλβάς σας αρέσει, σίγουρα θα σας αρέσει και αυτή η συνταγή! Θυμίζει χαλβά με κακάο!

Η αρχική συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη και παρουσιάστηκε στην εκπομπή "Κάντο όπως ο Άκης". Μπορείτε να δείτε την εκτέλεσή της εδώ:

http://www.megatv.com/kantooposoakis/default.asp?catid=36739


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου