Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

Καθάρισε τον τοίχο, μπορείς!

Πλησιάζει εκείνη η εποχή που μας πιάνει μια τρέλα και μαζί με τον χειμώνα θέλουμε να ξεφορτωθούμε ότι μας τον θυμίζει! Τα χαλιά, οι βαριές κουρτίνες, τα παπλώματα και οι κουβέρτες θέλουμε απλά να εξαφανιστούν! 

Η ίδια εποχή μας δημιουργεί τον ψυχαναγκασμό να φρεσκάρουμε το σπίτι μας. Τι γίνεται όμως όταν το βάψιμο των τοίχων δεν αποτελεί επιλογή είτε για οικονομικούς είτε για πρακτικούς λόγους; 

Οι παλιές νοικοκυρές σαπούνιζαν τους τοίχους επαναφέροντάς τους έτσι το αστραφτερό λευκό με το οποίο ήταν βαμμένοι. 
Πριν δυο χρόνια, ζήλεψα από μια φίλη και τόλμησα κι εγώ να σαπουνίσω του τοίχους του καθιστικού. Το αποτέλεσμα ήταν μη αναμενόμενο για την κούραση που αποκόμισα! Στάμπες και γραμμές παντού!  

Προχθές λοιπόν έπεσα επάνω στο άρθρο του Σπύρου Σούλη για το πως να καθαρίσετε τέλεια τους τοίχους σας χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις! Το μοιράζομαι μαζί σας και εύχομαι να βοηθηθήκατε εξίσου!


Θα χρειαστείτε τα εξής: σκούπα, πετσέτα, κουβά με ζεστό νερό και σαπούνι, κουβά με καθαρό νερό, ένα κομμάτι ύφασμα ξεσκονίσματος, πανί.
Μετακινήστε όλους τους πίνακες Πριν ξεκινήσετε το καθάρισμα καλό θα ήταν να ξεκρεμάστε τους πίνακες και οτιδήποτε άλλο έχετε κρεμασμένο στους τοίχους σας, όπως πχ. διακοσμητικά πιάτα. Επίσης αλλάξτε θέση στα έπιπλα σπρώχνοντας την άκρη οτιδήποτε ακουμπάει στον τοίχο.
Ξεσκονίστε όλους τους τοίχους Βάλτε ένα κομμάτι ύφασμα πάνω σε μία σκούπα και περάστε όλους τους τοίχους από πάνω μέχρι κάτω για να απομακρυνθούν οι σκόνες πριν ξεκινήσετε το σαπούνισμα. Έτσι θα έχετε λιγότερη βρωμιά να σκουπίσετε στο τέλος.
Προστατέψτε το πάτωμα βάζοντας πανιά κατά μήκος των τοίχων για να μην χρειαστεί μετά να καθαρίσετε και το πάτωμα.
Καθαρίστε τους τοίχους Με ένα πανί ή ένα σφουγγάρι πλύντε τους τοίχους σας από πάνω προς τα κάτω με ζεστό νερό και σαπούνι. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε σαπούνια με χρώμα ή χρωματιστά σφουγγάρια για να μην αλλοιώσετε το χρώμα του τοίχου σας.
Απομακρύνετε τη σαπουνάδα Περάστε όλους τους τοίχους με ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί μέχρι να φύγουν τελείως οι σαπουνάδες. Στη συνέχεια ξαναπεράστε τους τοίχους με στεγνό πανί και ανοίξτε τις μπαλκονόπορτες για να στεγνώσουν τελείως οι τοίχοι σας.
Πηγή:
http://spirossoulis.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου